14.6 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καρδίτσα: Προκαταρκτική για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Αντικείμενο της έρευνας που θα διενεργήσει ο εισαγγελέας πρωτοδικών Καρδίτσας είναι η διερεύνηση ποινικών ευθυνών προς κάθε κατεύθυνση.

Δηλαδή, και αυτών που εξέδωσαν τα πιστοποιητικά αλλά και αυτών, στο όνομα των οποίων εκδόθηκαν.

Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: Νέα στοιχεία για το σκάνδαλο στην Καρδίτσα

Νέα στοιχεία για το σκάνδαλο με τους μαϊμού – εμβολιασμούς και τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στο Κέντρο Υγείας Καρδίτσας έδωσε ο Θάνος Πλεύρης. Ο υπουργός Υγείας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι «μόλις δημοσιοποιήθηκε το θέμα μίλησα με τον διευθυντή της 5ης ΥΠΕ, Φώτη Σερέτη και ζήτησα να διαταχθεί ΕΔΕ και να σταλεί ο φάκελος στην εισαγγελία με μια ιδιαιτερότητα: από την πλευρά του υπουργείου θα ζητηθεί και η δίωξη των ανθρώπων που πήγαν και έκαναν χρήση των πιστοποιητικών, όσων ταυτοποιηθούν. Δηλ. εκείνοι που πήγαν και ζήτησαν να μπουν στα πρακτικά ως εμβολιασμένοι, χωρίς να κάνουν το εμβόλιο».

Ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι «το σύστημα Ελευθερία είναι θωρακισμένο και οι όποιες ανάλογες περιπτώσεις είναι λίγες», ενώ πρόσθεσε πως η υπόθεση στην Καρδίτσα είναι μία δυναμική διαδικασία και μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 44 περιπτώσεις ως ύποπτα περιστατικά, που συνδέονται δηλ. με τη συγκεκριμένη υπάλληλο και εξετάζονται.

πηγή enikos.gr

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα