16.1 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΡΙΖΑ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

syriza-0Ο ΣΥΡΙΖΑ Ν. Σμύρνης καταγγέλλει την εισβολή της Αστυνομίας στο σχολικό συγκρότημα της Νικομηδείας (2ο-3ο Γυμνάσιο & Λύκειο) στη Ν. Σμύρνη, – την ώρα λειτουργίας των σχολείων – συλλαμβάνοντας μαθητή μπροστά στα έκθαμβα μάτια των συμμαθητών του. Η σύλληψή του έγινε κατόπιν προφορικής ενημέρωσης – καταγγελίας για αδίκημα που διέπραξε εκτός σχολείου.

Το αν ο συγκεκριμένος μαθητής διέπραξε αδίκημα ή όχι είναι δουλειά της Δικαιοσύνης να το διευκρινίσει. Η Αστυνομία, όμως, επεμβαίνοντας σε σχολικό χώρο – χωρίς την άδεια από τη Διεύθυνση του σχολείου – αγνοεί τους νόμους της Πολιτείας που υποτίθεται ότι οφείλει να προστατεύει, γεγονός απολύτως καταδικαστέο που δημιουργεί ερωτηματικά.

Η επέμβαση αυτή καθ’ αυτή αντί να λύνει το ζήτημα της παραβατικότητας δημιουργεί αντίθετα αποτελέσματα. Αντί για συγκατάθεση οι ενέργειες αυτές δημιουργούν οργή και επιθετικότητα στη νεολαία.

Πού ήταν ο υπερβάλλων ζήλος των Οργάνων της Τάξης όταν στη γειτονιά μας, στο Π. Φάληρο, συμμορία Χρυσαυγητών μαχαίρωσε στο πρόσωπο μαθητή Γυμνασίου έξω απ’ το σχολείο του;

Ποιος είναι λοιπόν ο ρόλος της Αστυνομίας, και τι Αστυνομία θέλουμε;

Αστυνομία που να εκφοβίζει και να τρομοκρατεί τους πολίτες, ιδιαίτερα τους νέους, ή Αστυνομία που να εμπιστεύονται οι πολίτες για την ασφάλειά τους;

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα