14.6 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ!

ImageΣτην κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και στη μετάταξη περίπου 3.500 δημοτικών αστυνόμων στην Ελληνική Αστυνομία, προχωρά η κυβέρνηση. Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας δηλώνει δια του προέδρου της Κώστα Ασκούνη ότι «η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία» και επισημαίνει ότι «δεν είναι δυνατόν, τις αστοχίες της κυβέρνησης να καλύψει η Δημοτική Αστυνομία».

«Την ώρα που ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γίνεται όλο και πιο κεντρικός για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή, είναι αδιανόητος κάθε περιορισμός στις αρμοδιότητές της. Η Δημοτική Αστυνομία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη λειτουργία της πόλης. Είναι πάγια θέση του δήμου Αθηναίων η ανάγκη ενίσχυσης του θεσμικού πλαισίου των αρμοδιοτήτων της και όχι η κατάργησή της», δηλώνει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή του στη διαφαινόμενη κίνηση της κυβέρνησης.

Εκτός από το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας, φαίνεται πως κλειδώνει και η μετάταξη περίπου 5.000 εκπαιδευτικών. Η απόφαση για τις μετακινήσεις τόσων δημοτικών αστυνόμων όσο και των εκπαιδευτικών, θα οριστικοποιηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες στη νέα συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους της τρόικας.

 πηγή:http://www.koutipandoras.gr

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα