23 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κορονοϊός: Ξεκινά η διάθεση κατ΄ οίκον των αντιικών χαπιών – Ποιους αφορά

Σύμφωνα με την κυρία Γκάγκα, “ξεκινά η διάθεση των αντιικών χαπιών που θα γίνεται έπειτα από ένα εκτενές επιχειρησιακό σχέδιο στο σπίτι, με παράδοση στο σπίτι”.

“Η παράδοση κατ’ οίκον είναι κάτι που προσπαθήσαμε πολύ καιρό να κάνουμε.  Τα χιόνια αυτή την εβδομάδα δεν μας βοήθησαν. Ξεκινά την άλλη εβδομάδα. Θα είναι για ανθρώπους που έχουν προβλήματα υγείας και βρίσκονται θετικοί με κορονοϊό από τα 18 και πάνω και όχι για την εγκυμοσύνη” ξεκαθάρισε, ενώ στη συνέχεια εξήγησε τη διαδικασία για τη διάθεση των συγκεκριμένων χαπιών.

“Άνθρωποι με προβλήματα υγείας άνω των 18 μπορούν να μιλάνε με τον γιατρό τους, με το που έχουν θετικό rapid τεστ ή PCR μπορεί ο γιατρός που τους παρακολουθεί να κάνει αίτηση στην πλατφόρμα. Η απάντηση δίνεται  μέσα σε 24 ώρες, με sms και στον γιατρό και στον ασθενή. Από εκεί και πέρα επικοινωνεί ο ΕΟΠΥΥ με τον ασθενή.

Μπαίνει πρώτα σε μια πλατφόρμα και δίνει τη συγκατάθεσή του για το φάρμακο. Στη συνέχεια επικοινωνεί ο ΕΟΠΥΥ μαζί του, επιβεβαιώνει τη διεύθυνσή του για να μπορέσει να πάρει τα φάρμακα. Θεωρούμε ότι αυτό θα είναι πολύ σημαντικό για την αντιμετώπιση της πανδημίας και για τους συμπολίτες μας και θα είναι χωρίς ταλαιπωρία για τους πολίτες, που θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό για ανθρώπους που είναι άρρωστοι και που μπορεί να μολύνουν τους άλλους, άρα η παράδοση στο σπίτι είναι πολύ σημαντική” σημείωσε η κυρία Γκάγκα.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα