22.8 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κορονοϊός: Πώς παίρνουν άδεια οι εργαζόμενοι που νοσούν – Όλη η ΚΥΑ

Τέλος στο αλαλούμ με τις άδειες των εργαζομένων που νοσούν από κορονοϊό βάζει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που προβλέπει οτι οι εργαζόμενοι θα παίρνουν αναρρωτική άδεια ακόμα και με rapid test.

Με την ΚΥΑ που εκδόθηκε δίνονται διευκρινίσεις και για την έκδοση του πιστοποιητικού νόσησης ενώ ορίζεται ότι αρκεί το θετικό rapid test προκειμένου να θεωρηθεί νόμιμη η απουσία από την εργασία.

Όπως είχε πει απο την Τρίτη ο υπουργός Υγείας “προκειμένου να δοθεί αναρρωτική άδεια από την εργασία αρκεί το θετικό rapid για όλους τους εργαζομένους και επομένως οι εργοδότες θα πρέπει να αποδέχονται το θετικό rapid για να δώσουν την αναρρωτική άδεια”.

Στην απόφαση δεν προβλέπεται καμία διαφοροποίηση για όσους έχουν εμβολιαστεί και για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Συγκεκριμένα αναφέρεται αναλυτικά το εξής:

“Για να θεωρηθεί νόμιμη η απουσία από την εργασία λόγω νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19, σύμφωνα με τα εκάστοτε ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, αρκεί η βεβαίωση θετικού ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) σύμφωνα με την παρ. 3. Ειδικώς ως προς τους δημοσίους υπαλλήλους εφαρμόζεται η παρ. 3 του άρθρου τριακοστού όγδοου της από 20.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 68), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4683/2020 (Α’ 83)”.

news247.gr

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα