14.7 C
Néa Smýrni
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Μάρκος Ντούνης: “Ο Πανιώνιος μου έδωσε τη μεγαλύτερη ευκαίρια που έχω λάβει στη ζωή μου, με ανέδειξε”

Συνέντευξη της Μαρίας Στέλλας Τσάτση

Ο Νεοσμυρνιώτης, Μάρκος Ντούνης άσσος του ποδοσφαίρου, πρώην αστέρι του Πανιωνιου, παίζοντας στο πρωτάθλημα Super League(54 συμμετοχές, επτά γκολ). Ένα από τα χρυσά αποκτήματα της Άεκ, αφού αγωνίστηκε πυρετωδώς με την μεγάλη ομάδα στη Football League. Με 15 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και πέντε γκολ, ενώ έπαιξε και σε ακόμη έξι ματς στο Κύπελλο Ελλάδος. Την επόμενη χρονιά ανέβηκε με τον Άρη θεσσαλονίκης, σε μια άψογη συνεργασία με την «κίτρινη ομάδα» για να ανυψωθούν στη Football League. Μια χρονιά δυναμίτης με (27 συμμετοχές και 12 γκολ). Έκανε ένα σημαντικό πέρασμα από τον Ηρακλή, με δυο σημαντικές «βολίδες» (γκολ) στη Football League, ύστερα φόρεσε τη φανέλα του ερυθρόλευκου θεού Ολυμπιακού Βόλου και τώρα Βρίσκεται στην δυναμική ομάδα του Πιερικού. Πανέτοιμος για εξέγερση στο γήπεδο και πολλες μάχες.

Στη συνέντευξη που μας παράχωρησε, ο Μάρκος Ντούνης μας μίλησε για τον Πανιώνιο και την συνεργασία τους, τα παιδικά του χρόνια στη Νέα Σμύρνη, τις νίκες και τα ονειρά του για το μέλλον!

  1. Πείτε μας λίγα λόγια για εσας;

΄Ασχολούμαι με τη μπάλα, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, επαγγελματικά όμως ασχολήθηκα το καλοκαίρι του 2011, με τον Πανιώνιο. Έπειτα απο απο τέσσερα ομορφα χρόνια συνεργασίας, ένιωσα ακόμα πιο τυχερός όταν πηγα στην Αεκ την περίοδο 2014-2015, είχα δεκαπέντε εμφανίσεις και πέτυχα πέντε τέρματα. Όταν το Σεπτέμβριο του 2015, υπέγραψα με τον Άρη Θεσσαλονίκης, ένιωσα οτι η σκληρη δουλειά μου απέδωσε καρπούς. Το 2018, υπέγραψα συνεργασία με Ηρακλή, καθώς την επομένη χρονιά με τον Ολυμπιακό Βόλου και τώρα έχω την μεγάλη χαρά και τιμή να συνεργάζομαι με τον Πιερικό, με τον όποιο αναμένουμε πολλές και μεγάλες νίκες.

  • Mιλήστε για τις αναμνησεις σας που έχετε από την Νέα Σμύρνη;

Τι να πρωτοθυμηθώ, όλη μου η ζωή είναι η Νέα Σμύρνη. Όλα τα παιδικά μου χρόνια και όλες μου οι αναμνήσεις βρίσκονται σε αυτή την πανέμορφη περιοχή, μεγάλωσα εδώ. Η πλατεία και οι παρέες, το άλσος και όλα τα σχολικά μου χρόνια, τα πέρασα στα στέκια της Νέας Σμύρνης. Κάθε γωνία της σημαίνει κάτι ιδιαίτερο για μένα,  ομορφα χρόνια και αξέχαστα.

  • Ποιό είναι το αγαπημένο σας στέκι στη Νέα Σμύρνη;

Μου άρεσουν τα πάντα γύρω από την Νέα Σμύρνη. Έχει καλό φαγητό, καλό κόσμο, κάθε μαγαζί έχει κάτι ιδιαίτερο. Κατά καιρούς έχω αλλάξει διάφορα στέκια, όπως τo “New Habits” και “το παραμύθι με καφέ”. Το στέκι μου αυτον τον καιρό είναι, το “Rusty Grail”.

4) Πως ξεκίνησε το ταξίδι σας στα ποδοσφαιρικά δρώμενα;

Στην αρχή έπαιζα για λόγους ψυχαγωγίας με τους φίλους μου, άλλα μετά το αγάπησα. Πήγα στον Πανιώνιο της Νέας Σμύρνης τυχαία σε ηλικία 15 ετών, επειδή πήγαιναν κάτι φίλοι μου στο εφηβικό τμήμα. Μου άρεσε πάντα το ποδόσφαιρο και ήθελα με  κάτι να ασχολούμαι πέρα από το σχολείο, κάπως έτσι ξεκίνησε και το ταξίδι και η συνέχεια είναι ιστορία. Ανέβηκα στην πρώτη ομάδα και σιγά σιγά καθιερώθηκα, είναι πολύ δύσκολο άλλα όχι ακατόρθωτο.

5) Ποιά ήταν μια από τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας σου;

Έχουν περάσει δέκα ολόκληρα χρόνια, από τότε που υπέγραψα ως επαγγελματίας. Η σημαντικότερη στιγμή της καριέρας μου είναι το ντεμπούτο μου, η πρώτη φορά που μπήκα στο γήπεδο σε επαγγελματικό επίπεδο. Αν και έχω πέτυχει σημαντικά γκολ μέχρι στιγμής, όλές οι συνεργασίες μου στην μέχρι τωρα καριέρα μου, καθώς και όλες οι επιτυχίες είναι εξίσου σημαντικές για μένα.

6) Πιστέυετε ότι ο Πανιώνιος σηματοδότησε την μετέπειτα πορέια σας;

Ο Πανιώνιος, μου έδωσε την μεγαλύτερη ευκαιρία που έχω λάβει στην ζωή μου, με ανέδειξε. Είναι πολύ θλιβερό να βλέπεις αυτή την ομάδα τώρα, να μην είναι στην μεγάλη κατηγορία. Είναι σαν να λείπει μια κοκόνα από το σπίτι σου. Ελπίζω να γίνει άμεσα η επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια. Η Νέα Σμύρνη χρειάζεται έναν Πανιώνιο δυνατό και υγιή, που θα θυμίζει μνήμες του ένδοξου παρέλθοντος. Θέλω να πω, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δημήτρη Κουζηνό και σε όλους τους προπονητές που είχα και που με βοήθησαν να αναδειχθώ. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον ιστορικό και τρανό αυτό σύλλογο, που έχει αναδείξει τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα