20.5 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μανιτάρια με άρωμα Νέας Σμύρνης στο Καρπενήσι

Μια νέα ΚοινΣεπ με άρωμα Νέας Σμύρνης έδωσε το παρόν φέτος στην  πρώτη έκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας  που διεξαγόταν αυτές τις μέρες στο χώρο της Τεχνόπολης στο Γκάζι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας.

Κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα μαζεύτηκαν για να περάσουν το μήνυμα ότι κάποιοι ακόμα και τώρα συνεργάζονται για να προσφέρουν αυτά που έχουμε περισσότερο ανάγκη στις μέρες μας, εργασία και δημιουργία .

Αναμεσά τους λοιπόν και μια ομάδα ανθρώπων με ρίζες από την πόλη μας που  οργάνωσαν και λειτουργούν στο Βουτύρο Ευρυτανίας σε ένα ανακαινισμένο κτίριο του 1905, ένα εργαστήριο για να συνθέτουν τις «μανιταροδημιουργίες» τους όπως χαρακτηριστικά λένε. Αποξηραμένα μανιτάρια, χιλοπίτες με άγρια μανιτάρια, σοκολατάκια, μέλι με γανόδερμα , κεραλοιφή και άλλα πολλά, όλα με συνθετικό στοιχείο μανιτάρια που συλλέγει κάθε εβδομάδα από την ευρυτανική γη η ομάδα της «ΑΕΝΑΟΣ ΡΟΗ». Μάλιστα έχουν στα σκαριά και την κατασκευή ειδικού μουσείου μανιταριών που θα παρουσιάζονται εκθέματα μανιταριών από την ευρύτερη περιοχή.

«Ηταν εύκολο να δημιουργηθεί όσο αναφορά την γραφειοκρατία, αλλά  στήθηκε με πολύ προσωπικό κοπό» μας εξηγεί η Ειρήνη Πλουμίδου παλιά νεοσμυρνιώτισσα και μέλος της «ΑΕΝΑΟΣ ΡΟΗ».

Σίγουρα το να ξεκινήσεις κάτι εξ αρχής απαιτεί κόπο και χρόνο όμως το αποτέλεσμα είναι αυτό που ανταμοίβει και δίνει τη δύναμη για να συνεχίσει κανείς και ειδικά όταν το αποτέλεσμα έχει να κάνει με λαχταριστές μπρουσκέτες μανιταριών.

 

Facebook: https://www.facebook.com/aenaosroi/?fref=ts

Τηλ.  22370 24394

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα