18.9 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μεγάλη συναυλία από την οικογένεια του Δημήτρη Μητροπάνου και το ΚΚΕ στη Νέα Σμύρνη

Μεγάλη συναυλία προς τιμήν του Δημήτρη Μητροπάνου, με αφορμή τα 10 χρόνια από το θάνατό του, διοργανώνουν το ΚΚΕ και η οικογένεια του σπουδαίου καλλιτέχνη.

Οπως αναφέρει η ενημέρωση για την εκδήλωση, «η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ μαζί με την οικογένεια του Δημήτρη Μητροπάνου, με αφορμή τα 10 χρόνια από τον θάνατό του, διοργανώνουν μια μεγάλη συναυλία προς τιμήν του τη Δευτέρα 30 Μαΐου στις 20.30 στο γήπεδο του Πανιώνιου στη Νέα Σμύρνη, με τη συμμετοχή σπουδαίων καλλιτεχνών».

«Ο Δημήτρης Μητροπάνος άφησε έντονη τη σφραγίδα του στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού, κυρίως όμως στις καρδιές όλων. Ερμήνευσε με τον δικό του μοναδικό τρόπο τραγούδια που έχουν μείνει ανεξίτηλα στο πέρασμα του χρόνου. Συνεργάστηκε με κορυφαίους συνθέτες και στιχουργούς της χώρας και κέρδισε την αγάπη και το σεβασμό όλων μας. Στη φωνή του φτερούγισε το πείσμα όσων πηγαίνουν κόντρα στους δύσκολους καιρούς. Τα τραγούδια του συντρόφευσαν και συνεχίζουν να συντροφεύουν όσους θέλουν ‘έναν κόσμο πιο μεγάλο…’», σημειώνει χαρακτηριστικά το ΚΚΕ.

Σπουδαία ονόματα θα τιμήσουν τη μνήμη του Δημήτρη Μητροπάνου
Η Πέγκυ Ζήνα, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Βαγγέλης Κορακάκης, ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Γιώργος Σαμπάνης και ο Κώστας Τριανταφυλλίδης, πλαισιωμένοι από την ορχήστρα που τον συνόδευε «θα σταθούν στη μέση της σκηνής, θα αναλάβουν το βαρύ έργο της επανεκτέλεσης των τραγουδιών που ερμήνευσε ο ίδιος και θα αποτίσουν φόρο τιμής σε ένα μοναδικό άνθρωπο, που με την ταπεινότητα και τη σεμνότητα που τον χαρακτήριζε μιλούσε πάντα στις δικές μας ψυχές».

Παρουσίαση, σκηνοθεσία, επιμέλεια: Ιεροκλής Μιχαηλίδης

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιάννης Παπαζαχαριάκης.

Ηχοληψία: Δημήτρης Ευαγγελάτος.

Η ορχήστρα του Δημήτρη Μητροπάνου: Γιώργος Κατσίκας (ντραμς), Γιάννης Κυφωνίδης (πλήκτρα), Μίμης Ντούτσουλης (μπάσο), Γιάννης Παπαζαχαριάκης (κιθάρα), Γιώργος Παπαχριστούδης (πιάνο), Μάκης Πελέκας (μπουζούκι), Χρήστος Περτσινίδης (ηλεκτρική κιθάρα), Γιάννης Σινάνης (μπουζούκι), Ανδρέας Τράπαλης (βιολί), Ντίνος Χατζηιορδάνου (ακορντεόν).

Γενικές πληροφορίες:

Συναυλία: Δευτέρα 30 Μαΐου, Γήπεδο Πανιωνίου, Νέα Σμύρνη

Έναρξη συναυλίας: 20.30

Οι πόρτες ανοίγουν στις 18.00

Πηγή: iefimerida.grΔημήτρης Μητροπάνος: Μεγάλη συναυλία από την οικογένειά του και το ΚΚΕ -Για τα 10 χρόνια από τον θάνατό του – iefimerida.gr

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα