19.2 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μιχαηλίδου: Το πρώτο τρίμηνο του 2022, το «Προσωπικός Βοηθός για Άτομα με Αναπηρία»

Το πρόγραμμα «Προσωπικός Βοηθός για Άτομα με Αναπηρία» βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, με παραολυμπιονίκες στο Ολυμπιακό Κέντρο Πυγμαχίας στο Περιστέρι, όπου είχε την ευκαιρία να τους παρουσιάσει λεπτομέρειες αυτής της υπηρεσίας, που αναμένεται να θεσμοθετηθεί με την ψήφιση του σχεδίου νόμου για την Ενίσχυση της Κοινωνικής Προστασίας.

Σε δηλώσεις της, η κ. Μιχαηλίδου είπε ότι το πρόγραμμα θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται πιλοτικά για δύο χρόνια και θα ενταχθούν σε αυτό 2.000 ωφελούμενοι, τονίζοντας ότι η έναρξη της πιλοτικής εφαρμογής προγραμματίζεται για το πρώτο τρίμηνο του 2022. Τόνισε, δε, ότι για την υλοποίησή του έχουν διασφαλιστεί πόροι, ύψους 42 εκατ. ευρώ, από το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά και 320 εκατ. ευρώ για τη μετέπειτα καθολική πανελλαδική εφαρμογή του.

Παράλληλα, η υφυπουργός Εργασίας διευκρίνισε ότι τα άτομα με αναπηρία, ανεξάρτητα από το είδος της αναπηρίας, θα έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες του Προσωπικού Βοηθού, χωρίς να στερούνται καμία άλλη παροχή ή υπηρεσία που ήδη λαμβάνουν.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, «η υπηρεσία του Προσωπικού Βοηθού εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο ενός συστήματος κοινωνικής υποστήριξης για τα άτομα με αναπηρία, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και των οικογενειών τους, συνδέεται με το δικαίωμά τους στην ανεξάρτητη διαβίωση και τη συμπερίληψή τους στην κοινωνία και συμβάλλει στην αποτροπή της περιθωριοποίησης και ιδρυματοποίησής τους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα