22.8 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μουζάλας: Οι συνθήκες φιλοξενίας των προσφύγων στο Tae kwo do ήταν άθλιες

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία του Νοτίου Τομέα της Β’ Αθήνας και πρώην Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής επισκέφθηκε χθες το γήπεδο Tae kwon Do στο Παλαιό Φάληρο, στο οποίο μεταφέρθηκαν 1.000 αιτούντες άσυλο από τις δομές της Μαλακάσας και της Ριτσώνας, εν όψει έντονων καιρικών φαινομένων.

Μετά το τέλος της επίσκεψης ο κ. Μουζάλας συνομίλησε με αιτούντες άσυλο και δήλωσε:«Μετά τον εμπρησμό της Μόριας, την πλ. Βικτωρίας που αρχίζει σταδιακά να γεμίζει με ανθρώπους που είναι πλέον πρόσφυγες σε καθεστώς αστεγίας, τώρα και με το άνοιγμα του Tae Kwo Do, βρισκόμαστε μπροστά στην ομολογία πλήρους αποτυχίας της Κυβέρνησης στη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος. Η χώρα μας επιστρέφει με γοργούς ρυθμούς στην απαράδεκτη κατάσταση την οποία παρέλαβε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, χωρίς όμως τις πρωτόγνωρες ροές που είχαμε να χειριστούμε το 2015.

To παρόν και το μέλλον είναι η επιστροφή στο 2015; Οι συνθήκες στο γήπεδο Tae Kwon Do είναι άθλιες, τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής που απαιτούνται -και ειδικά σε περίοδο πανδημίας λόγω κορωνοιού- δεν τηρούνται ούτε στο ελάχιστο, αφήνοντας τους αιτούντες άσυλο σε καθεστώς ανοσίας αγέλης. Οι ευθύνες της κυβέρνησης δια πράξεων μα κυρίως δια παραλείψεων της είναι εγκληματικές και οδηγούν στο πλήρες αδιέξοδο.»

Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο πρώην Υπουργός ανέφερε:

«Σήμερα με δεδομένες και τις ροές της τελευταίας περιόδου, θα έπρεπε:• Τα ΚΥΤ των νησιών μας να έχουν αποσυμφορηθεί με βάση τα πρωτόκολλα, να ήταν σε καλή κατάσταση και στο πλαίσιο της δυναμικότητας τους. Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι ο δήθεν προσωρινός καταυλισμός που παρανόμως κατασκευάζεται στο Καρά Τεπέ, καθώς η περιοχή είναι αρχαιολογική, δε θα είναι παρά μια μόνιμη Κλειστή δομή. Μια Κλειστή Δομή περίπου 12.000 ανθρώπων, η μεγαλύτερη της Ευρώπης σε μια περιοχή με πολύ κακές καιρικές συνθήκες, στις οποίες άλλωστε οφείλει και το όνομα της (Καρά Τεπές: Μαύρος τόπος λόγω του ότι δε φυτρώνει τίποτε στην περιοχή εξαιτίας του αέρα).• Τα Κέντρα Φιλοξενίας της ενδοχώρας θα έπρεπε διαρκώς να βελτιώνονταν, να μην υπήρχε υπερπληθυσμός, σκηνές και συνολικά κακές συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής. • Το αρμόδιο Υπουργείο να φρόντιζε για τη συνέχιση της χρηματοδότησης των θέσεων στα ξενοδοχεία και όχι ο αρμόδιος Υπουργός να περιοδεύει υποσχόμενος στις τοπικές κοινωνίες το κλείσιμο αυτών.Το ελληνικό κράτος και οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν. Η πολιτική βούληση της Κυβέρνησης είναι που εκλείπει και αποτελεί την πλήρη διάψευση υποσχέσεων για δήθεν επιτυχίες στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα.»

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα