18.9 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νέα Σμύρνη: Γιατί παραμένει στη φυλακή ο “Ινδιάνος”

Σε μία ακόμη ανατροπή των ισχυρισμών του για το πού βρισκόταν ο “Ινδιάνος” το βράδυ των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη, κατά τη διάρκεια των οποίων έλαβε χώρα η επίθεση σε βάρος ενός ειδικού φρουρού, προχώρησε ο μάρτυρας Α.Γ.

Πρόκειται για τον άνδρα, ο οποίος έχει καταδικαστεί από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο για “τηλεφώνημα φάρσα” στις αστυνομικές αρχές, και ο οποίος έχει αναγνωρίζει τον κουνιάδο του ως εμπλεκόμενο στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη, καθιστώντας τον βασικό κατηγορούμενο. Ο μάρτυρας, αφού αρνήθηκε τους ισχυρισμούς του κατά τη διάρκεια συνέντευξης του υποστηρίζοντας πως ψευδώς αναγνώρισε τον “Ινδιάνο” μετά από πιέσεις των αστυνομικών, κλήθηκε εκ νέου από τη 13η τακτική ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, να καταθέσει συμπληρωματικά.

Ωστόσο, ο Α.Γ. δεν επιβεβαίωσε τα όσα είπε στη συνέντευξη του, αντίθετα επιβεβαίωσε και πάλι την αρχική του κατάθεση, υποστηρίζοντας αυτή τη φορά ότι έλεγε ψέμματα στη συνέντευξη του. “Η αστυνομία δεν με πίεσε πουθενά, μου φέρθηκε πολύ σωστά. Δεν έχω κανένα παράπονο” θα αναφέρει στην τελευταία κατάθεση του, προσθέτοντας: “Φοβήθηκα το δικηγόρο του κουνιάδο μου για αυτά που λέει στα κανάλια. Ζητάω συγνώμη από την αστυνομία και από τον υπουργό Δημόσιας τάξης”.

Αν και ο μάρτυρας δεν ερωτήθηκε περαιτέρω για τις συνεχιζόμενες αλλαγές των λεγόμενων του, η δικαστική λειτουργός αποδέχθηκε τα όσα αναφέρει ξανά ενώπιον της, και στηριζόμενη σε αυτήν ακριβώς την κατάθεση, δίχως αμφιβολία, απέρριψε με διάταξή της το αίτημα να αρθεί η προσωρινή κράτηση του “Ινδιάνου”.

Στο σκεπτικό της επίμαχης διάταξης αναφέρει σχετικά: “Από την επισκόπηση του οπτικοακουστικού υλικού το οποίο έχει δημοσιευτεί στο διαδίκτυο, φαίνεται ένα γυρισμένο με την πλάτη προς την κάμερα άτομο, φορώντας κουκούλα να διατείνεται με αλλοιωμένη φωνή του ότι είναι ο μάρτυρας και να καταθέτει ότι διηγήθηκε στην επίδικη ψευδή καταγγελία σε βάρος του πρώην κουνιάδου του, κατόπιν πίεσης και υποδείξεις των αστυνομικών αρχών. Για το λόγο τούτο κλήθηκε εκ νέου να καταθέσει ο ως άνω μάρτυρας Α.Γ. ενώπιον μας 13 Απριλίου 2021, πλην όμως ενέμεινε στο περιεχόμενο της αρχικής του κατάθεσης και σε ερώτηση μας σχετικά με τις δηλώσεις του, κατέθεσε ότι εξωθήθηκε από αίσθημα φόβου. Με αυτό το δεδομένο, δεν σε τρέχει ανασκευή της αρχικής του κατάθεσης κατά την οποία ο μάρτυρας καταδεικνύει τον κουνιάδο του από ως έναν εκ των δραστών στα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Νέα Σμύρνη (…) καθώς οι δηλώσεις του σε ειδησεογραφική ιστοσελίδα δεν αρκούν για να θεωρηθεί ούτε το περιεχόμενο της αρχικής του καταγγελίας είναι ψευδές και απόρροια εξωτερικών πιέσεων και ότι τυγχάνει βάσιμος ο ισχυρισμός του κατηγορουμένου περί ολικής μεταστροφής της στάσης του αυτόπτη μάρτυρα αναφορικά με τα πραγματικά περιστατικά”.

Εισαγγελέας: “Ο μάρτυρας δεν είναι αξιόπιστος”

Κι αυτό παρά το γεγονός ότι ο εισαγγελέας Ιω. Πιέρρος εισηγήθηκε ότι θα πρέπει να αρθεί η προφυλάκιση του 30χρονου κατηγορούμενου, αναφέροντας όλα τα αμφιλεγόμενα στοιχεία που υπάρχουν στη δικογραφία αναφορικά με το συγκεκριμένα μάρτυρα, από την καταδίκη για ψευδή καταγγελία έως και για την αντιδικία που υπήρχε μεταξύ του ιδίου και της πρώην συζύγου του και αδελφής του κατηγορούμενου. Αναφορά κάνει ο εισαγγελικός λειτουργός και στην επίμαχη συνέντευξη του μάρτυρα, με την οποία αρνήθηκε ότι είχε δει τον κατηγορούμενο στην Νέα Σμύρνη, αλλά όσα είχε καταθέσει για αυτόν ενώπιον των αρχών ήταν ψεύδη στην προσπάθειά του να τον εκδικηθεί για το χωρισμό του με την αδελφή του.

“Αντίθετα στην ανακρίτρια καταθέτει συμπληρωματικά, υποστηρίζοντας “Φοβήθηκα το δικηγόρο του κουνιάδου μου για αυτά που λες τα κανάλια”. Όλα αυτά καταδεικνύουν πως ο μάρτυρας δεν είναι αξιόπιστο και τα κίνητρα του μάλλον είναι διαφορετικά από αυτά της “αυθόρμητης” κατάθεσης της ουσιαστικής αλήθειας” σημειώνει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών και καταλήγει: “Δεν προκύπτει ότι ο κατηγορούμενος 9 Μαρτίου 2021 περί ώρα 19.20 χρόνος τέλεσης της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του αστυνομικού βρισκόταν στην πλατεία της Νέα Σμύρνης”.

Το βίντεο της υπεράσπισης

Στο σκεπτικό γίνεται ξεχωριστή μνεία στο βιντεοληπτικό υλικό που έχει καταθέσει η υπεράσπιση του κατηγορούμενου, σύμφωνα με την οποία φαίνεται ο κατηγορούμενος λίγη ώρα πριν την επίθεση κατά του αστυνομικού να βρίσκεται σε πάρκο στην Ελευσίνα.

Κι ενώ η ανακρίτρια, όπως αναφέρεται στη διάταξη, δέχεται ότι το βίντεο “δεν έχει υποστεί επεξεργασία ή αλλοίωση”, ωστόσο από την εργαστηριακή εξέταση της ΔΕΕ, λόγω της χαμηλής ποιοτικής επάρκειας και καλυμμένων των χαρακτηριστικών την ατόμων με κουκούλα σε αμφότερες τις λήψεις δεν κατέστη εφικτή η ανάλυση των ατομικών χαρακτηριστικών και η περαιτέρω συγκριτική εξέταση”.

Μάλιστα, κατά τη δικαστική λειτουργό, ακόμη και αν πράγματι ένα από τα άτομα που σύμφωνα με το βίντεο, μπαίνουν στο πάρκο στις 18:20, είναι ο κατηγορούμενος, το γεγονός ότι δεν φαίνεται η έξοδος του από το πάρκο “δεν αποκλείει την ακόλουθη μετάβαση του στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, δεδομένου ότι το επίδικο περιστατικό σε βάρος του αστυνομικού έλαβε χώρα στις 19:20 και η απόσταση με όχημα από την Ελευσίνα προς την Αθήνα (σε ώρα μη αιχμής) υπολογίζεται στα 20 λεπτά”.

Πηγή: news247.gr

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα