17.2 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νέα Σμύρνη: Η ΕΛΑΣ δεν επέτρεψε δικηγόρους στην ΕΔΕ, οι συλληφθέντες έστειλαν εξώδικο

Η ΕΛΑΣ απαγόρευσε την είσοδο στους δικηγόρους των συλληφθέντων για τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης στη διαδικασία της ΕΔΕ. Εκείνοι έφυγαν και απέστειλαν εξώδικο.

Για μεθοδεύσεις και παρελκυστικές τακτικές μιλούν οι συλληφθέντες για τα γεγονότα της 7ης Μαρτίου στη Νέα Σμύρνη που προσήλθαν να καταθέσουν στη ΓΑΔΑ στο πλαίσιο της ΕΔΕ που διατάχθηκε μετά από καταγγελίες για αστυνομική βία και αυθαιρεσία.

Όπως αναφέρουν οι οι συνήγοροι των “παιδιών με τις ρακέτες”, που τους συνόδευσαν στην ΓΑΔΑ, ο αρμόδιος για την ΕΔΕ υποστράτηγος δεν τους επέτρεψε καν να εισέλθουν στο κτίριο παρουσία των συνηγόρων τους, για να υποβάλουν υπόμνημα, με το οποίο θέλησαν να καταθέσουν τα γεγονότα που βίωσαν, και ούτε βεβαιώθηκε η παρουσία τους.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους Σπυρίδωνα Αδάμ και Ινώ Τσιρίδου, μάλιστα, η άρνηση να παραληφθεί έστω το υπόμνημα και η συνάντηση με τους ίδιους και τους πελάτες τους είναι παράτυπη.

Τα γεγονότα, όπως περιγράφονται και στο εξώδικο που αναγκάστηκαν να αποστείλουν εν τέλει στη ΓΑΔΑ, αναδίδουν, κατά τους έμπειρους νομικούς “οσμή και αίσθηση μεθοδεύσεων”.

Προβληματισμό προκαλεί επίσης το γεγονός ότι η ΕΔΕ θα διεξαγόταν εντός της ΓΑΔΑ και όχι στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, υπονομεύοντας τα όποια εχέγγυα αξιοπιστίας είχε η εσωτερική αυτή διαδικασία.

Το υπόμνημα, που η ΕΛ.ΑΣ δεν αποδέχθηκε να παραλάβει, έχει αποσταλεί με εξώδικο, ώστε τα γεγονότα να καταγραφούν με κάθε τρόπο και να φωτιστούν και οι δύο όψεις του νομίσματος. Αυτός είναι άλλωστε ο ρόλος των ΕΔΕ.”

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα