12.7 C
Néa Smýrni
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Νασιμπιάν στον ΣΚΑΪ: «Θέλουμε ασφαλή πανεπιστήμια για ΟΛΟΥΣ τους φοιτητές»

Στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρωινή Ενημέρωση» φιλοξενήθηκε σήμερα 11/8/2019 ο νεοκλεχθείς Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Νέας Σμύρνης Οδυσσέας Νασιμπιάν, με βασικό θέμα συζήτησης την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου που ψηφίστηκε από την Ελληνική Βουλή την περασμένη μόλις εβδομάδα. Στο πάνελ φιλοξενούνταν επίσης οι κύριοι Βασίλης Ξυπολυτάς (στέλεχος ΝΔ) και Δημήτρης Βέττας (στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ).

Σε μία συζήτηση που ξεκίνησε βρίσκοντας σύμφωνους και τους τρεις συνομιλητές για την ανάγκη δραστηριοποίησης περισσότερων νέων στα κοινά, το πολυσυζητημένο ζήτημα του ασύλου προξένησε και στο κυριακάτικο πλατό του ΣΚΑΪ έντονη αντιπαράθεση. Ο νεαρός Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου μας, υπό την ιδιότητα του φοιτητή ακόμα, ήταν μάλλον ο πιο άμεσα ενδιαφερόμενος, μεταξύ των συνομιλητών, για το ζήτημα της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου, με τις δηλώσεις του να προξενούν έντονη δυσαρέσκεια στον κύριο Βέττα και ένταση στο πλατό.

Χαρακτηριστικά, ο Οδυσσέας Νασιμπιάν δήλωσε:

« Η Νομική Σχολή αποτελεί παραδοσιακά άνδρο διακίνησης ναρκωτικών. Ιστορικά, διακαιολογητική βάση του ασύλου αποτελούσε η προστασία της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και επιστημών. Από τη στιγμή που οι διατάξεις για το άσυλο δεν έχουν σήμερα επί της ουσίας εφαρμογή, ποιος ο λόγος να ισχύουν ακόμα; Έχω υπάρξει μάρτυρας πολλών περιστατικών, στα οποία ούτε η αστυνομία, ούτε η Πρυτανεία παρενέβη, ούτε εμείς σαν φοιτητές, φοβούμενοι τις συνέπειες.»

«Νομίζω πως το μέτρο αυτό είναι προς την σωστή κατεύθυνση, ωστόσο, δεν σας κρύβω την επιφύλαξή μου σχετικά με το κατά πόσο μπορεί να εφαρμοστεί. Πρέπει τον Οκτώβριο, που θα ανοίξουν τα πανεπιστημία, η αστυνομία να είναι σε θέση να να προστατέψει την σωματική ακεραιότητα των φοιτητών, παρεμβένοντας στις σχολές.[…] Νομίζω πως αυτό είναι το αίτημα κάθε νοήμονος φοιτητής και αυτό (όχι η αστυνομοκρατία) είναι και το σκεπτικό της διάταξης. Θέλουμε ασφαλή πανεπιστήμια για όλους τους φοιτητές.»

Δείτε την συνέντευξη με τους Κωνσταντίνο Δαυλό και Αχιλλέα Τόπα στο ΣΚΑΪ εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=RoGPGcY7k4I

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα