18 C
Néa Smýrni
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Να δοθεί η δυνατότητα στους εργαζόμενους να προσέλθουν στις εργασίες τους μετά τις 10 το πρωί εξήγγειλε το Υπουργείο

Όπως τόνισε σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός, Γιάννης Αρτοποιός, τα καιρικά φαινόμενα σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία της ΕΜΥ αναμένεται να ενταθούν κατά τη διάρκεια της αποψινής νύχτας και τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο αναμένεται έξαρση των φαινομένων με ισχυρές χιονοπτώσεις, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και παγετό.

Για το λόγο αυτό, όπως είπε, πέραν της ανακοίνωσης με σύσταση για εφαρμογή τηλεργασίας στον ιδιωτικό τομέα που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, απευθύνεται ισχυρή σύσταση να δοθεί η δυνατότητα στους εργαζόμενους των οποίων απαιτείται η φυσική παρουσία, να προσέλθουν στις εργασίες τους μετά τις δέκα το πρωί.

Όπως ανέφερε ο κ. Αρτοποιός, κατά τη σημερινή ημέρα υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις όπου το κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε κλήσεις για κοπές δέντρων λόγω πτώσεων, για ακινητοποιημένα οχήματα που δεν ήταν εφοδιασμένα με αντιολισθητικά μέσα. Όπου χρειάστηκε, όπως τόνισε ο κ. Αρτοποιός, δυνάμεις της πολιτικής προστασίας μετέφεραν σε ασφαλή σημεία τους επιβαίνοντες και ρυμούλκησαν τα οχήματά τους. «Απαιτείται μεγάλη προσοχή, ιδίως από όσους χρειαστεί να μετακινηθούν», σημείωσε.

Παράλληλα, οι σταθμοί βάσης που δημιουργήθηκαν στις περιοχές που επηρεάζονται από την κακοκαιρία έχουν ενισχυθεί με πρόσθετες δυνάμεις και μέσα κυρίως του Πυροσβεστικού Σώματος, της ελληνικής αστυνομίας , των ενόπλων δυνάμεων αλλά και του Εθνικού Κέντρου ‘Αμεσης Βοήθειας αλλά και οχήματα για ρίψη αλατιού στο οδόστρωμα όπου χρειαστεί.

«Όλες οι δυνάμεις μας θα παραμείνουν σε πλήρη ετοιμότητα και επαγρύπνηση καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας υπό τον συντονισμό της γενικής γραμματείας πολιτικής προστασίας και του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων σε συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους φορείς», υπογράμμισε ο κ. Αρτοποιός.

Την ίδια ώρα, για αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, έχουν ήδη εκδοθεί σχετικές ανακοινώσεις, από τα αρμόδια Υπουργεία Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών καθώς και από τις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας για τις περιοχές όπου:

– τα σχολεία θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση

– τα δικαστήρια δεν θα λειτουργήσουν,

– τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά και

– θα εφαρμοστεί η τηλεργασία στο δημόσιο τομέα

Ακόμη, ο κ. Αρτοποιός τόνισε την ανάγκη «για δραστικό περιορισμό των μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες, για διαρκή ενημέρωση σχετικά με τη βατότητα του οδικού δικτύου και τις μετεωρολογικές προβλέψεις καθώς και για τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αυτοπροστασίας που είναι ήδη αναρτημένα στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Κλιματικής κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

«Η εξέλιξη των επικίνδυνων φαινομένων θα παρακολουθείται καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας με τη συνεργασία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και της επιστημονικής ομάδας μετεωρολόγων», κατέληξε.

Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, μετείχαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Γεώργιος Πουρναράς και ο υπαρχηγός, αντιστράτηγος Μάριος Αποστολίδης, ο επιτελάρχης, αντιστράτηγος Χρήστος Λάμπρης, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο προϊστάμενος κλάδου τάξης/ΑΕΑ, υποστράτηγος Γεώργιος Μιχαλόπουλος, ο προϊστάμενος επιτελείου/ΑΕΑ, αντιστράτηγος Ελευθέριος Γκαρίλας, ο διευθυντής Τροχαίας Αττικής ταξίαρχος Χρήστος Παπαφιλίππου, ο διοικητής ΕΣΚΕΔΙΚ, υποστράτηγος Θεόδωρος Βάγιας, ο διευθυντής Σχεδιασμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Αλεξανδρής, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) και η επιστημονική ομάδα μετεωρολόγων.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα