20.5 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ δεν εντόπισαν ούτε ένα θετικό δείγμα

Θετικά και ευχάριστα είναι τα στοιχεία που προέκυψαν από τους ελέγχους των κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ, καθώς από τους περίπου 1.000 ελέγχους δεν εντοπίστηκε ούτε ένα θετικό δείγμα για κορωνοϊό.

Τα περίπου 1.000 τεστ πραγματοποιήθηκαν σε κλειστές μονάδες σε Αθήνα, Γαλάτσι, Νέα Σμύρνη, Κορυδαλλό, Δομοκό, Καρδίτσα και Θεσσαλονίκη.

Τα τεστ στο Γαλάτσι
Τη Δευτέρα 4 Μαΐου ξεκίνησαν τα μέρα εφαρμογής του προγράμματος παροχής νοσηλευτικής φροντίδας από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ. Οι πρώτες κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ βρέθηκαν στον δρόμο, υλοποιώντας, έτσι, το πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε από το 2ο ΚΑΠΗ Γαλατσίου με περίπου 60 εργαζόμενους στον δήμο Γαλατσίου, ενώ οι κινητές μονάδες έχουν ήδη στελεχωθεί με νοσηλευτές και οδηγούς.

Αναπτύσσονται 500 Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ
Προτεραιότητα των Κινητών Ομάδων είναι η προστασία των ευπαθών ομάδων, η επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου και η ενίσχυση της διαδικασίας ιχνηλάτησης. Σταδιακά θα αναπτυχθούν συνολικά 500 Κινητές Ομάδες και θα διενεργούν μοριακό έλεγχο ανίχνευσης του κορονοϊού και σε δεύτερο χρόνο -στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης- θα υπάρξει και έλεγχος αντισωμάτων.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠA «Μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα 2014-2020»και έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται υπό την καθοδήγηση του ΕΟΔΥ.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/koronoios-kinites-monades-eody-den-entopisan-thetiko-deigma

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα