17.2 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο.Γ.Ε. ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΓΙΑ ΒΙΑΙΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Νέας Σμύρνης, καταδικάζει και καταγγέλλει την απροκάλυπτη και βίαιη επίθεση των δυνάμεων καταστολής, που με εντολή της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΔΗΜΑΡ, ξυλοκόπησαν και συνέλαβαν εργαζόμενους στη ναυπηγική βιομηχανία.

Οι άνθρωποι αυτοί, που τόσο βάναυσα δέχτηκαν επίθεση, είναι εργαζόμενοι, οικογενειάρχες, απλήρωτοι πάνω από 6 μήνες. Αυτό που ζητούσαν ήταν το αυτονόητο. Να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους,  να έχουν δουλειά, να έχουν μισθό για να ζήσουν τις οικογένειές τους.

Καλούμε όλες τις γυναίκες και τις λαϊκές οικογένειες να σταθούν με αλληλεγγύη στο πλευρό των εργαζομένων στα ναυπηγεία. Να πάρουν ξεκάθαρη θέση. Μαζική, αποφασιστική, συντονισμένη δράση τώρα πριν από όλα στα εργοστάσια, στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές.

Καθημερινά ο ένας κλάδος χτυπιέται μετά τον άλλο. Χιλιάδες εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για μήνες. Ως πότε θα σκύβουμε το κεφάλι με καρτερία; Τώρα είναι η ώρα να αντιδράσουμε, για μας, για το μέλλον μας, για το μέλλον των παιδιών μας. Όλοι μαζί, οι άνθρωποι του μόχθου, οργανωμένα μπορούμε.

Απαιτούμε να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες που βαραίνουν τους 106 εργάτες και συνδικαλιστές που συνελήφθησαν.

Απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Νέα Σμύρνη, 6 Οκτωβρίου 2012

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Ε. ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Α. ΜΕΡΚΕΛ

ΟΜΟΝΟΙΑ ΤΡΙΤΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 1μμ

Νέα μετωπική επίθεση κατά του λαού επιδιώκει να δώσει η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, αξιοποιώντας την επίσκεψη της Α. Μέρκελ. Σκοπός της επίσκεψης είναι να δώσει στήριξη και βοήθεια στην κυβέρνηση να περάσει τα μέτρα που εξαθλιώνουν το λαό, για να ανακάμψει η πλουτοκρατία. Σκοπός αυτής της επίσκεψης είναι να συνδράμει την κυβέρνηση για να ασκήσει το μέγιστο δυνατό εκβιασμό και τον εκφοβισμό κατά του λαού, ώστε να βάλει κυριολεκτικά φίμωτρο απέναντι στα νέα σφαγιαστικά μέτρα που έρχονται.

Με την τρομοκρατία, τις συκοφαντίες για κλάδους που αγωνίζονται, θέλουν να επιβάλουν σιωπή νεκροταφείου. Η μοιρολατρία δεν οδηγεί πουθενά. Η σιωπή παρουσιάζεται ως συμφωνία, στήριξη στη βαρβαρότητα που νομοθετούν. Η οργάνωση και μαζικοποίηση των αγώνων είναι η απάντησή μας!

Τα μονοπώλια και τα παπαγαλάκια τους λένε ψέματα ότι είναι τα τελευταία μέτρα! Έχουν έτοιμα κι άλλα, ετοιμάζουν κι άλλα! Γι’ αυτό καλούμε όλες τις γυναίκες να πρωτοστατήσουν στους χώρους δουλειάς για να παρθούν αποφάσεις οργανωμένης αντίδρασης τη μέρα ανακοίνωσης των μέτρων με γενική απεργία. Το ίδιο να γίνει και σε κάθε γειτονιά! Με τα συνδικάτα, τα σωματεία, τους συλλόγους, τους φορείς, μαζί με τις δυνάμεις της λαϊκής συμμαχίας στήνουμε εργατικό – λαϊκό μπλόκο στα μέτρα.

Τώρα! Γενικός ξεσηκωμός!

Τα νέα βάρβαρα μέτρα και οι εκβιασμοί ΕΕ, κυβέρνησης και κεφαλαίου να μην περάσουν!

Καλούμε, όλες τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, εργαζόμενες και άνεργες, σε μαζική συμμετοχή στην Παναττική στάση εργασίας, από 12 μ. έως 3 μ.μ. και στην Συγκέντρωση στη 1 μ.μ., στην Ομόνοια με το ΠΑΜΕ και τις ταξικές δυνάμεις.

Νέα Σμύρνη, 6 Οκτωβρίου 2012

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα