14.7 C
Néa Smýrni
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Ο δήμος Νέας Σμύρνης αποκτά το δικό του θερμοκήπιο

Ο στόχος είναι διπλός, καθώς θα καλύπτει ένα σημαντικό μέρος των αναγκών του σε ανθόφυτα, μειώνοντας έτσι αισθητά τις σχετικές δαπάνες του, αλλά θα λειτουργήσει και για εκπαιδευτικούς σκοπούς, καθώς θα παρέχει τη δυνατότητα σε μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης να παρακολουθούν και να συμμετέχουν ενεργά από τη σπορά έως την πλήρη ανάπτυξη του φυτού.

Το θερμοκήπιο θα γίνει εντός του Αλσους Νέας Σμύρνης

Το θερμοκήπιο θα εγκατασταθεί εντός του Δημοτικού Άλσους, σε τοποθεσία η οποία θα εξασφαλίζει αρκετές ώρες ηλιοφάνειας, ενώ θα είναι προστατευμένη από δυνατούς ανέμους και φυσικά με εύκολη πρόσβαση σε παροχή νερού. Ο σκελετός θα είναι κατασκευασμένος από ξύλινα στοιχεία, ώστε να διαθέτει φυσικότητα και να βρίσκεται σε αρμονία με το περιβάλλον του ‘Αλσους. Η έκτασή του θα είναι περίπου 80 τ.μ. και η χρηματοδότησή του θα γίνει από το Πράσινο Ταμείο με το ποσό των 53.320 ευρώ.

«Η κατασκευή του θερμοκηπίου είναι ένα θέμα που δουλεύουμε καιρό. Βασικός σκοπός μας είναι μέσα από την περιβαλλοντική εκπαίδευση να καλλιεργηθούν άτομα ικανά να κατανοούν τον τρόπο που λειτουργεί το περιβάλλον ως ολότητα», τόνισε ο αντιδήμαρχος Πρασίνου Πέτρος Κουκάς και πρόσθεσε: «Παιδιά του Νηπιαγωγείου για παράδειγμα, θα φυτεύουν έναν σπόρο και θα παρακολουθούν την εξέλιξή του μέχρι να γίνει δέντρο και να φυτευτεί σε κάποιο σημείο της πόλης μας. Στην ουσία θα μεγαλώνουν παράλληλα. Επιπλέον μέσα από αυτό θα καλυφθεί ένα μεγάλο μέρος των αναγκών του Δήμου μας σε ανθόφυτα, ομορφαίνοντας κι άλλο τη Νέα Σμύρνη»


Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/dimos-neas-smyrnis-apokta-diko-toy-thermokipio

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα