14.7 C
Néa Smýrni
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Ο Μητσοτάκης βλέπει Αλιβιζάτο στον απόηχο της αστυνομικής βίας στη Νέα Σμύρνη

Συνάντηση με τον Καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο θα έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου στις 18:30, με φόντο την αστυνομική βία στη Νέα Σμύρνη και ενόψει και της παρουσίας του στη Βουλή την Παρασκευή, όπου θα απαντήσει σε σχετική ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Αλιβιζάτος χθες με ανακοίνωση του έκανε λόγο για αυθαίρετη βία της Αστυνομίας στη Νέα Σμύρνη και δήλωσε ότι η Επιτροπή για τη διερεύνηση περιστατικών αστυνομικής βίας, στην οποία ήταν πρόεδρος, δεν υπάρχει πια για πάνω από έναν χρόνο. Τόνισε μάλιστα πως μετά την υπόθεση Ινδαρέ, δεν υπήρξε κανέναν ενδιαφέρον από πλευράς των αρμόδιων κρατικών αρχών να συνεχίσει το έργο της η εν λόγω επιτροπή.

Ο κ. Αλιβιζάτος προέρχεται από το χώρο του ΚΙΝΑΛ, όπως και ο συνταγματολόγος Ξενοφώντας Κοντιάδης που κατήγγειλε σε ανάρτηση του Γκουαντάναμο εάν γίνουν δεκτές αντιλήσεις ότι επιτρέπεται ο δημόσιος βασανισμός ατόμων από τον αντιεξουσιαστικό χώρο με προηγούμενη σύλληψη.

Δεν τίθεται ζητημα επανασύστασης της Επιτροπής, καθώς οι αρμοδιότητες της όπως τονίζουν από την κυβέρνηση, έχουν περάσει στο Συνήγορο του Πολίτη. Ωστόσο είναι σαφες ότι καλώντας στο Μαξίμου τον κ. Αλιβιζάτο ο πρωθυπουργός επιχειρεί να διαχειριστει τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει ειδικά σε ένα κομμάτι κεντρογενών ψηφοφόρων της ΝΔ η αστυνομική βία στη Νέα Σμύρνη.

Η κυβέρνηση έχει ουσιαστικά βέβαια καλύψει την ΕΛΑΣ και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, για τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη, ενώ ταυτόχρονα δια της κυβερνητικής εκπρόσωπου έχει αφήσει αιχμές για τα πολιτικά φρονήματα των πολιτών που δέχθηκαν αστυνομική βία, αλλά και για υποδαύλιση ενός κινήματος νεοΑγανακτισμένων κατά των μέτρων του κορονοϊού από το ΣΥΡΙΖΑ.

Ταυτόχρονα όμως παραδέχθηκε ότι οι εικόνες στη Νέα Σμύρνη ήταν “ενοχλητικές” και υπόσχεται διερεύνηση και απόδοση ευθυνών, παραπέμποντας στην εσωτερική έρευνα στην Αστυνομία, με παράλληλη ενημέρωση του Συνηγόρου του Πολίτη, με βάση διάταξη που ψήφισε η ΝΔ, αλλά κσι την έρευνα που διεξάγεται από την αρμόδια εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Ταυτόχρονα πάντως κυβερνητικά στελέχη σημειώνουν ότι κατά τα κατά τα επεισόδια στην πλατεία Νέας Σμύρνης τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί και έγιναν 11 συλλήψεις.

Η ΝΔ εν τω μεταξύ κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ ότι συμμετέχει σε διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας στη Νέα Σμύρνη, αλλά και γενικότερα σε πορείες και συγκεντρώσεις, εν μέσω πανδημίας, θέλοντας να ενεργοποιήσει συντηρητικά αντανακλαστικά του εκλογικού σώματος και δυσαρέσκεια πολιτών που αποφεύγουν συναθροίσεις, μετατρέποντας το ζήτημα σε υγειονομικό.

Ειδικότερα ανακοίνωση του γραφείου τύπου της ΝΔ αναφέρει: “Χθες τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσαν να υπερασπιστούν κατάληψη στο ΑΠΘ. Σήμερα η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους πολίτες σε συγκέντρωση στη Νέα Σμύρνη, όπως έκανε όλο το προηγούμενο διάστημα σε διάφορα σημεία της χώρας.

Τη στιγμή που οι πολίτες δίνουν σκληρή μάχη και το Σύστημα Υγείας υφίσταται πίεση ο κ. Τσίπρας από τη μια επενδύει στις πλατείες των «νεοαγανακτισμένων» κι από την άλλη κραυγάζει ότι «η Ελλάδα θα γίνει Μπέργκαμο». Με τις ενέργειές του υπονομεύει την κοινή προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας σε μια κρίσιμη φάση για τη δημόσια υγεία. Μονίμως ποντάρει στην καταστροφή και τζογάρει με την υγεία των πολιτών.”

Πηγή: news247.gr

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα