23 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Νεοσμυρνιώτης Δημητριάδης Πόλυς κατασκεύασε χειροποίητα usb sticks

stickO Πόλυς Δημητριάδης είναι ένας από τους (πολλούς δυστυχώς) γραφίστες, που βίωσαν την κρίση των τελευταίων ετών στο πετσί τους.
Το θέμα είναι ότι ο συγκεκριμένος σχεδιαστής, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τις γνώσεις και το ταλέντο του για να δραστηριοποιηθεί, προσφέροντας ένα ιδιαίτερα πρωτότυπο προϊόν στη διεθνή αλλά και την ελληνική αγορά, κάνοντας χρήση της γνωστής πλατφόρμας etsy.com. Στην Ελλάδα, μέρος της συλλογής θα είναι σύντομα διαθέσιμη στο βιβλιοπωλείο Booktique (Πατριάρχου Ιωακείμ 21 στο Κολωνάκι).

Όντας άνεργος εδώ και ένα χρόνο, δημιούργησε το brand που ονόμασε BAT και ξεκίνησε, εδώ και δύο περίπου μήνες, να κατασκευάζει χειροποίητα branded USB, χρησιμοποιώντας υλικά, που αν μη τι άλλο ξαφνιάζουν και προκαλούν όσους τα βλέπουν. Λειτουργώντας παντελώς αυτόνομα, σχεδίασε και υλοποίησε όλο το BAT brand project από το μηδέν.

H κατασκευή των usb είναι χειροποίητη σε όλα τα στάδια ενώ η vintage σειρά προκύπτει από προσωπική συλλογή αλλά και μετά από την ανεύρεση σπάνιων αντικειμένων σε παζάρια και το e-bay και στη συνέχεια την πολύ προσεκτική μεταποίηση σε usb έτσι ώστε να μη χάσουν την αυθεντική ταυτότητα τους. Ραδιοφωνικοί κρύσταλλοι του 1944, δαχτυλήθρες, αλατιέρες, βαζάκια μαρμελάδας, φωτογραφικά φιλμ και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε (ή καλύτερα ό,τι δεν περνά από το μυαλό σας) δέχονται την χειρωνακτική επεξεργασία του Πόλυ Δημητριάδη και μετατρέπονται σε flash drives των 8GB (και σύντομα των 16 και 32BG). Ο σχεδιασμός και η κατασκευή των αντικειμένων αυτών δεν ανήκουν στην μαζική αισθητική και κατανάλωση, αλλά έχουν έναν ξεχωριστό χαρακτήρα, και ανάλογη τιμολογιακή κλίμακα. Κάθε BAT usb είναι ελεγμένο για την καλή ποιότητα λειτουργίας με ειδικό custom software, συνοδεύεται με σειριακό αριθμό και Qr code που μπορεί ο κάτοχος να δει απευθείας σε google map -όταν το σκανάρει με την κάμερα του κινητού του- την προέλευση της πρώτης ύλης του usb που κρατάει στα χέρια του! Ακόμα, έξτρα δώρα, όπως HD wallpapers για iPhone και iPad περιέχονται μαζί δωρεάν.

Αν θέλετε να ρίξετε μια εκτενή ματιά, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε αυτόν το σύνδεσμο

 

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα