22.4 C
Néa Smýrni
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Παγκόσμια ανησυχία για όσα συμβαίνουν στην Αμερική

Στο χάος βυθίζονται οι ΗΠΑ με πρωτοφανείς σκηνές να εκτυλίσσονται την Τετάρτη (6/1) στο Καπιτώλιο όπου εισέβαλαν οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ προκειμένου να εμποδίσουν τη  συνεδρίαση για την επικύρωση της νίκης του Τζο Μπάιντεν.

Οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο κτήριο τράβηξαν όπλα μετά την εισβολή των διαδηλωτών με αποτέλεσμα να πυροβολήσουν σοβαρά μια γυναίκα στο στήθος, η οποία υπέκυψε στα τραύματά της.

Μέλη της Εθνοφρουράς της Ουάσινγκτον και από τις γειτονικές πολιτείες της Βιρτζίνια και του Μέριλαντ κινητοποιήθηκαν για να εκκενώσουν το Καπιτώλιο, λίγο πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας που επιβλήθηκε στις 18.00 τοπική ώρα (01.00 της Πέμπτης, ώρα Ελλάδας).

Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα διαρκέσει έως τις 6.00 το πρωί της Πέμπτης (13.00 ώρα Ελλάδος), ανακοίνωσε η δήμαρχος Μιούριελ Μπάουζερ μέσω Twitter, διευκρινίζοντας ότι εξαιρούνται οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες πρώτης γραμμής καθώς και οι δημοσιογράφοι.

Μέχρι τη 1 ώρα Ελλάδας είχαν γίνει 13 συλλήψεις, ενώ βρέθηκαν πέντε όπλα.

Τα πρωτοφανή γεγονότα οδήγησαν τον Τζο Μπάιντεν να απευθύνει διάγγελμα ζητώντας από τον πρώην αντίπαλό του να βγει ζωντανά στην τηλεόραση και να ζητήσει τερματισμό της «πολιορκίας» του Καπιτωλίου. Ο Τραμπ «απάντησε» με μαγνητοφωνημένο μήνυμα στο Twitter καλώντας τους διαδηλωτές να επιστρέψουν στα σπίτια τους ειρηνικά, επανέλαβε, ωστόσο, ότι κέρδισε τις εκλογές.

Πώς έγινε η εισβολή στο Καπιτώλιο

Νωρίτερα ο απερχόμενος πρόεδρος Τραμπ έβγαλε έναν εμπρηστικό λόγο μπροστά σε χιλιάδες υποστηρικτές του που βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην Ουάσιγκτον τονίζοντας ότι δεν θα παραδεχθεί ποτέ την ήττα του. Τους κάλεσε να κάνουν πορεία προς το Καπιτώλιο και αυτοί ακολουθώντας τις προτροπές του παραβίασαν τα οδοφράγματα ασφαλείας, ανέβηκαν στην κατασκευή που τοποθετήθηκε για την ορκωμοσία του Μπάιντεν και στη συνέχεια εισέβαλαν στην αίθουσα της Γερουσίας. 

Διαβάστε περισσότερα εδώ https://www.altsantiri.gr/kosmos/926811/ametanoitos-o-tramp-zita-na-min-epikyrothei-i/

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα