18.9 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΜΙΛΩΝΑΣ: “Ενεργό ρόλο στο σχεδιασμό του Δήμου Νέας Σμύρνης επιζητούν τα ιστορικά σωματεία της περιοχής…”

panmil2Ως πολιτική πράξη, αναλύεται η σύμπραξη Πανιωνίου – Μίλωνα μέσα από το φύλλο της ‘‘Αυγής’’, σε μια εποχή που τα μνημόνια πλήττουν θανάσιμα τον αθλητισμό. Ο δημοσιογράφος, Θάνος Σαρρής, παραθέτει στο παρακάτω άρθρο τα δεδομένα της συνεργασίας των δύο σωματείων και όσα συζήτησε με τους εκατέρωθεν διοικούντες, οι οποίοι δηλώνουν έτοιμοι να αναλάβουν τον αθλητικό σχεδιασμό του Δήμου!

«Στην Ελλάδα των Μνημονίων ο ερασιτεχνικός αθλητισμός πλήττεται από παντού. Οι επιχορηγήσεις κόβονται, τα τμήματα εγκαταλείπονται και αυτό που μένει είναι μια αίσθηση διάλυσης. Στις εποχές αυτές χρειάζεται να επινοηθούν νέα μοντέλα λειτουργίας των αθλητικών σωματείων, ικανά να λειτουργήσουν αυτόνομα, με σταθερές βάσεις, που δεν θα εξαρτώνται από αποφάσεις και μνημόνια. Δύο σύλλογοι που δείχνουν να το κατανοούν και να είναι αποφασισμένοι να χαράξουν μια διαφορετική πολιτική συνεργασίας, είναι ο Πανιώνιος και ο Μίλωνας…

Τα δύο ιστορικά σωματεία από τη Νέα Σμύρνη, έναν δήμο με πολύ μεγάλη αναλογία πληθυσμού και ανθρώπων που ασχολούνται ενεργά με τον αθλητισμό, έχουν στους κόλπους τους πάρα πολλά τμήματα και αθλητές, προσφέροντας στα νεαρά παιδιά μια διαφορετική προοπτική. Απηυδισμένοι από τους συλλόγους – σφραγίδες, που υπάρχουν μόνο για να παίρνουν επιχορηγήσεις και να… ψηφίζουν και τις τεράστιες περικοπές στον αθλητισμό από τα Μνημόνια, αποφάσισαν να κινηθούν ενωμένοι με το μότο “Η ιστορία και το αύριο ενώνουν τις προσπάθειές μας” και διοργάνωσαν από κοινού ημερίδα, με προσκεκλημένους από την ευρύτερη αθλητική ζωή, για να συζητήσουν το πλαίσιο στο οποίο θα τεθεί η συνεργασία τους και να προβούν σε γόνιμο διάλογο για αυτή. “Συμμετέχουμε, προτείνουμε, αποφασίζουμε και διαχειριζόμαστε” είπε χαρακτηριστικά στην “Αυγή” ο αντιπρόεδρος του Πανιωνίου Πάνος Τσελέντης.

Οι κινήσεις τους προσβλέπουν, αρχικά, σε αποφασιστικό ρόλο στον αθλητικό σχεδιασμό του δήμου. Έχει ήδη γίνει ενημέρωση σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις ότι θα ζητηθεί να υπάρξει νέα αθλητική επιτροπή στον δήμο με τον Πανιώνιο και τον Μίλωνα να έχουν καταλυτικό ρόλο. “Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνουμε μακριά από τον αθλητικό σχεδιασμό” υποστηρίζουν στη Νέα Σμύρνη.

Οι άνθρωποι των δύο σωματείων εξέφρασαν την ανάγκη βελτίωσης στις αθλητικές εγκαταστάσεις και την αρωγή της δημοτικής αρχής που πρέπει να υπάρξει, όπως και την κοινή πολιτική στα σχολεία. Παράλληλα, είναι σημαντικό το ότι οι κινήσεις τους δείχνουν ότι αυτό που γίνεται δεν είναι συγκυριακό. Υπάρχει από όλους πρόθεση να θεμελιωθεί ένας διαφορετικός αθλητισμός, με επίκεντρο τα σωματεία. Πρόκειται δηλαδή για κίνηση της επόμενης μέρας και όχι κίνηση πανικού. “Πιστεύουμε ότι κάτω από έναν διάλογο θα μπορέσουμε να θεμελιώσουμε κάτι που στηρίζεται από την κοινωνία” δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Πανιωνίου Βασίλης Τσάβαλος.

Οι σύλλογοι θα έχουν κοινή πορεία σε ορισμένα τμήματα, με την προϋπόθεση φυσικά να διατηρηθεί αναλλοίωτο το ξεχωριστό DNA τους. Τα ιστορικά τους χαρακτηριστικά δεν θα χαθούν. Κρατούν την αυτονομία τους και το καθαρό πεδίο δράσης, εκεί που είναι συμπληρωματικοί, όπως το ποδόσφαιρο, και προσπαθούν να βρουν κοινό βηματισμό σε αθλήματα που έχουν κοινή δράση, όπως η κολύμβηση, το πόλο, το μπάσκετ και το βόλεϊ. Στους χώρους που χρησιμοποιούνται από κοινού, όπως τα σχολεία και το ανοιχτό σχολικό γήπεδο, Πανιώνιος και Μίλωνας λειτουργούν ήδη συμπληρωματικά. Σκοπεύουν να κάνουν το ίδιο και στους υπόλοιπους αθλητικούς χώρους και ήδη στην πισίνα της Νέας Σμύρνης υπάρχει κοινή γραμμή.

“Καλούμε όλα τα αθλητικά σωματεία να συζητήσουμε. Η επόμενη μέρα του αθλητισμού στη Νέα Σμύρνη θα είναι στα χέρια των σωματείων και ζητάμε το ίδιο να γίνει και σε όλη την Ελλάδα. Υπάρχει περίσσιο έδαφος για τον αθλητισμό” μας λέει ο Πάνος Τσελέντης. Φυσικά, δεν περιμένουν βοήθεια από κανέναν πλην του δήμου τους. Γνωρίζουν άλλωστε ότι οι παρασιτικές σχέσεις κάποιων σωματείων που καλλιεργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, θα συνεχιστούν προσαρμοσμένες στο νέο οικονομικό περιβάλλον. Με λίγα λόγια, όσοι… έτρωγαν θα συνεχίσουν να το κάνουν, αν βρουν τον τρόπο και τα χρήματα.

Απαλλαγμένοι από κάθε είδους μικροπολιτικές και σκοπιμότητες, Πανιώνιος και Μίλωνας κατανόησαν ότι μόνο ενωμένοι μπορούν να πάνε μπροστά. Και περιμένουν και από άλλα σωματεία να κάνουν το ίδιο…»

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα