18.8 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πανιώνιος: Ερασιτέχνης εναντίον Χριστοδουλόπουλου

Σε μια ιδιαίτερα αιχμηρή απάντηση προχώρησε ο ερασιτέχνης Πανιώνιος κατά του νυν ιδιοκτήτη της ομάδας.

Αναλυτικά:

Η διοίκηση του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ Γ.Σ., παρά την ανοχή και αναμονή που επέδειξε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα τριών μηνών, στις αίολες κατηγορίες του ιδιοκτήτη, προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ΚΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, είναι αναγκασμένη να τοποθετηθεί δημόσια για την αποκατάσταση της αλήθειας και ενώ αντιλαμβάνεται πλήρως την δύσκολη χρονική φάση που βρίσκεται συνολικά ο σύλλογος και την άσχημη ψυχολογία που διακατέχει κάθε φίλαθλο του Ιστορικού.

  1. O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ είχε συνάψει στις 14/6/2016 συμφωνητικό με τον κ. Ίωνα Βαρουξάκη για την οικονομική ανάληψη και ευθύνη διαχείρισης της ανδρικής ομάδας μπάσκετ του συλλόγου, κατά την περίοδο 2016-2017 και στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας. Στο άρθρο 2 αναφέρεται ρητά ότι όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις και απαιτήσεις που θα δημιουργηθούν από σήμερα και στο εξής στο όνομα και στον λογαριασμό του τμήματος μπάσκετ του αθλητικού σωματείου «ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ», θα βαραίνουν αποκλειστικά τον κ. Ίωνα Βαρουξάκη και δεν θα υπάρχει καμία υποχρέωση οφειλής ή απαίτησης τρίτου κατά του αθλητικού σωματείου.

Στις 12/1/2018, από τον ΠΑΝΙΩΝΙΟ Γ.Σ., επιδόθηκε εξώδικο προς τον κ. Ίωνα Βαρουξάκη και εστάλη μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αφορούσε αγωγές πέντε παικτών, ζητώντας να ενημερωθεί για την νομιμότητα των συμφωνητικών των παικτών και την ορθότητα των οικονομικών οφειλών που διεκδικούσαν, καθώς ο πρώην, διοικητικός υπεύθυνος του τμήματος μπάσκετ δεν είχε παραδώσει ουδέποτε κανένα στοιχείο (ούτε αντίγραφα συμφωνητικών) στον σύλλογο.

Ουδέποτε, όμως, δεν είχαμε ουδεμία απάντηση ή ενημέρωση από τον κ. Βαρουξάκη.

2.  Στο θέμα των πέντε δικαστηρίων που έγιναν κατά του πρώην οικονομικού υπευθύνου της ομάδας μπάσκετ, ,  Ίωνα Βαρουξάκη και του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ Γ.Σ., υπήρξε νομική εκπροσώπηση από τον κ. Σκούφο και την Κανατά. Τον Ιούνιο 2019, ο κ. Σκούφος κατέθεσε προτάσεις στις εφέσεις των παικτών που διεκδικούσαν οφειλές. Στις 24/10/2019, το Ειρηνοδικείο συνεδρίασε για τις αγωγές και με την απόφαση, με υπ’ αριθμόν 919/2020, αποφάσισε να δεχτεί την αγωγή των εναγομένων κατά της ΚΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ και ενώ ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ. δεν ήταν στους εναγόμενους.

Ουδέποτε, κοινοποιήθηκε στον ΠΑΝΙΩΝΙΟ Γ.Σ., καταδικαστική απόφαση για τον κ. Ίωνα Βαρουξάκη, ώστε ο σύλλογος να κινηθεί νομικά εναντίον του.

3. Στην σύσταση μετοχικού κεφαλαίου της ΚΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, οι φίλαθλοι του συλλόγου, συνέβαλλαν οικονομικά με την αγορά μετοχών σε ύψος ποσού 54.000 ευρώ και οι οποίοι έγιναν μικρομέτοχοι. Η κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής της ΚΑΕ, την 1η Ιουλίου 2020, αντιστοιχούσε σε ποσό 52.000 ευρώ. Συνεπώς, το συγκεκριμένο ποσό της εγγυητικής επιστολής, δεν είχε κατατεθεί από τον δεύτερο ιδιοκτήτη της ΚΑΕ, αλλά από τους φιλάθλους του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ και η εγγυητική επιστολή είχε αποδοθεί ακέραια από τον πρώτο ιδιοκτήτη της ΚΑΕ, κ. Σταύρο Αλευρογιάννη.

4. Στο θέμα της συμμετοχής της ΚΑΕ Πανιώνιος στον προσεχή αγώνα Κυπέλλου (26/9), εκτός έδρας και με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ, το βράδυ της Τετάρτης (23/9) κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου και σε αίθουσα που του παραχωρήθηκε στο γήπεδο ποδοσφαίρου, καθώς δεν υπάρχουν γραφεία της ΚΑΕ, υποστήριξε εν αγνοία του (;), ότι υπήρχε δικαίωμα συμμετοχής της εφηβικής ομάδας. Αυτός ο ισχυρισμός είναι ανέφικτος, καθώς η ομάδα μπάσκετ έχει δικαίωμα συμμετοχής στον θεσμό του Κυπέλλου, τουλάχιστον με 8 επαγγελματίες παίκτες και ενώ δεν διαθέτει τμήμα εφήβων, όπως μας διαβεβαίωσε ο νομικός εκπρόσωπος της ΕΟΚ. Σήμερα (24/9), εκπρόσωπος της ΚΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ μας ζήτησε να προβούμε σε ενέργειες για την αναβολή του αγώνα Κυπέλλου, επειδή  επικείται διαπραγμάτευση μεταπώλησης με ενδιαφερομένους επενδυτές και έτσι ώστε η ΚΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ να μην έχει βαθμολογική απώλεια στο προσεχές πρωτάθλημα της Basket League. Σε επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΕΟΚ, ζητήσαμε την αρωγή του στην αναβολή του αγώνα.

5. Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ. δεν πρόκειται να επανέλθει σε διάλογο και ευελπιστεί σε ένα καλύτερο μέλλον της ΚΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα