18.9 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ποδηλατοδρομία αφιερωμένη στα θύματα της Γενοκτονίας

120814Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την 99η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων, η Ένωση Αρμενίων Αθλητών και Προσκόπων Ελλάδος “HOMENETMEN”σε συνεργασία με τους δήμους Πειραιά, Μοσχάτου-Ταύρου, Καλλιθέας και Νέας Σμύρνης διοργανώνουν ποδηλατοδρομία αφιερωμένη στα θύματα της Γενοκτονίας. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ποδηλατικής Ομοσπονδίας.
Το γεγονός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Μαΐου 2014, με σημείο εκκίνησης την πλατεία Κοραή στον Πειραιά και σημείο τερματισμού την πλατεία Νέας Σμύρνης.
Η Γενοκτονία των Αρμενίων ήταν ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, που διαπράχθηκε από την Οθωμανική Τουρκία τον Απρίλη του 1915. Σήμερα έχει αναγνωριστεί από τα κοινοβούλια πολλών κρατών, καθώς επίσης και από διεθνείς οργανισμούς. Στην Ελλάδα αναγνωρίστηκε από την Βουλή των Ελλήνων το 1996.
Οι δεσμοί που συνδέουν τους δύο λαούς, έλληνες και αρμένιους, είναι ιστορικοί και επιβεβαιώνονται για άλλη μια φορά με τη συνεργασία των αναφερόμενων δήμων και της Ε.Ο.Π. και την διοργάνωση αυτού του αθλητικού γεγονότος το οποίο εκπέμπει το μήνυμα της αλληλεγγύης και του πολιτισμού.
Οι διοργανωτές
HOMENETMEN, Δήμος Πειραιά-Ο.Π.Α.Ν., Δήμος Μοσχάτου- Ταύρου, Δήμος Καλλιθέας, Δήμος Νέας Σμύρνης, Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 11.30

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα