18 C
Néa Smýrni
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Πριν λίγο στην πόλη μας-Διαβάστε πως σώθηκε γάτα που κρεμόταν στον 6ο όροφο

Ενημερωθηκαμε για επείγον περιστατικό εγκλωβισμενης γατουλας σε περβάζι φωταγωγού έκτου ορόφου πολυκατοικίας στην περιοχή της Νέας Σμύρνης.

Σε εκείνο το θεόρατο υψος με κομμένη την ανάσα αντίκρισαν περίοικοι την μικρή Μάρα να κλαίει γοερα και άμεσα κάλεσαν για βοήθεια.

Από παράθυρο κλιμακοστασιου του έκτου οροφου που έβλεπε στον φωταγωγό η μικρή είχε καταφέρει να πηδήξει, και βρισκοταν εγκλωβισμένη και αβοήθητη πάνω σε εκείνο το στενό περβάζι που δυσκόλευε κάθε ελιγμό της, καθως από κάτω εκτεινόταν το χάος.

Άμεσα κατόπιν επειγουσας κλησης της κυριας Αναστασιας που ενημερώθηκε για το περιστατικό, στο σημείο έσπευσαν οι εθελοντές μας Elen Konte και Kostas Garef για βοήθεια.

Το περβάζι στο οποίο βρισκοταν η μικρή απείχε τουλάχιστον ένα μέτρο διαγωνίως από το παράθυρο του φωταγωγού γεγονος που απέκλειε την όποια δυνατότητα πρόσβασης της μικρης προς τα μέσα, οπότε ήταν απαραίτητο να τοποθετηθεί πέρασμα καθως κάθε άλλη προσέγγιση ήταν προφανώς επίφοβη και παραλληλα παγίδα δεν μπορούσε να τοποθετηθεί με ασφάλεια πουθενά και σε κανένα προσβάσιμο για τη γάτουλα σημείο.

Οντας σε κατάσταση συνεχούς ανησυχίας η μικρή βρισκόμενη εκεί τουλάχιστον δώδεκα ωρες, απελπισμενα έψαχνε τρόπο να διαφύγει ώσπου ξαφνικά κατάφερε και πηδηξε στο πιο απρόσιτο σημείο που θα μπορούσε να είχε παει εχοντας βρεθεί πλέον στην κυριολεξία στη μέση του πουθενά.
Μετέωρη έκλαιγε κοιτωντας το κενό και συνέχιζε να προσπαθεί να βρει περαιτέρω διαφυγή επιχειρώντας να πηδήξει στο χαος.

Μπροστά στη θέα ενος επικείμενου θανάτου άμεσα κληθηκε επιπλέον βοήθεια.
Στο σημείο έσπευσε επίσης η εθελοντρια μας Vaso Koskorelou και κατόπιν εκκλησης κατέφτασαν και άλλοι φίλοι εθελοντές για βοήθεια ενώ παραλληλα περίοικοι συγκεντρώθηκαν και έφεραν και άλλα άτομα για βοήθεια.
Ταυτόχρονα στο σημείο κληθηκε και η πυροσβεστική υπηρεσία η οποία άμεσα ανταποκρίθηκε και κατεφθασε για να συνδράμει.

Κατόπιν άμεσου συντονισμού μοιραστήκαμε σε στρατηγικά σημεία στην πιλοτή και στον φωταγωγό απλώνοντας σεντόνια και κουβέρτες προκειμένου να ανακόψουμε την ενδεχόμενη πτώση της μικρης η οποία επανειλημμένως επιχειρούσε να πηδήξει στο κενό ενώ ταυτόχρονα οι άνθρωποι της πυροσβεστικης με πρόσβαση από παράθυρο διαμερισματος του έκτου οροφου προσπαθούσαν να την προσεγγίσουν.

Με το βλέμμα μας επάνω στη μικρή και με κομμένη την
ανάσα, αντικρίζοντας τις επικίνδυνες κινησεις της με την καρδιά μας έτοιμη να σπάσει, είχαμε προετοιμαστεί για όλα.

Ώσπου ξαφνικά η μικρή με την ώθηση των χειρισμών πυροσβεστών επειδοδιακα από εκείνο το απρόσιτο περβάζι κατάφερε να πηδήξει μεγάλη απόσταση διαγωνιως και να βρεθεί ως διά μαγείας στο αρχικό στενό σημείο όπου ήδη είχαμε τοποθετήσει με απόλυτη προσοχή ταβλα απαραίτητα στερεωμένη για το πέρασμα.

Ήταν πια θέμα χρόνου η μικρή Μαρα να ηρεμίσει και να περάσει με ασφάλεια μέσα στο κτήριο με ησυχία.
Παραλληλα στο σημειο συνέχιζε να καταφθάνει βοήθεια με άνθρωπος με μουσαμάδες και με ό,τι ο καθένας ειχε για να βοηθήσει.
Ηταν πράγματι η ανταπόκριση στην ανάγκη συγκλονιστική.

Τοποθετώντας στην ταβλα λίγη σαρδελίτσα αφήσαμε την μικρούλα σε ησυχία και αποχωρησαμε από το σημειο καθοδηγοντας τους περιοικους και την φροντιστρια της μικρης κυρία Σουζι να μην επιχειρήσει κανεις τίποτε άλλο και να γίνει αργότερα έλεγχος.

Μέσα στη νύχτα η μικρούλα πέρασε μέσα στο κτήριο από την ταβλα και ήρθε αμεσως στην αγκαλιά της κυριας Σουζι που συγκινημένη κρατούσε πια στα χέρια της το θαύμα.

Από καρδιας ευχαριστούμε όλους όσους έσπευσαν να βοηθήσουν, όλους όσους ανταποκρίθηκαν στην ανάγκη.
Η ψυχή αυτή θα χανόταν χωρίς αυτή την αφοπλιστική συμμετοχή.

Η μικρή Μαρα σώθηκε ως εκ θαυματος, ομως κάποιες φορες τα θαύματα τα δημιουργούν αυτοί που νοιάζονται.

πηγή Alma Libre – Hellenic Animal Rescue

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα