19.2 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Προσλήψεις στην ΕΛΑΣ: 1.500 μόνιμες θέσεις αστυνομικών

Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η αστυνομία προχώρησε σε προκήρυξη για προσλήψεις 1.500 Ειδικών Φρουρών.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα νέο ειδικό Σώμα εκπαιδευμένων αστυνομικών συγκροτείται με το όνομα «Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων» που θα φυλάσσει τα κτίρια και τις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις, θα έχει προανακριτικά καθήκοντα και θα κάνει συλλήψεις, αν διαπράττονται αδικήματα.

Οι αστυνομικοί του νέου Σώματος θα προσληφθούν ύστερα από προκήρυξη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στα πρότυπα της προκήρυξης για την πρόσληψη των 1500 ειδικών φρουρών της Αστυνομίας και τα μέλη του Σώματος θα είναι αποσπασμένα από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με διάθεση στα ΑΕΙ. Το νέο Σώμα θα φορά Στολή, προκειμένου να είναι ευδιάκριτοι στον χώρο του Πανεπιστημίου, ωστόσο θα είναι διαφορετική από τις στολές των υπολοίπων αστυνομικών , ενδεχομένως και με διαφορά στο χρώμα ,όπως προκρίνεται έως στιγμής.

Το Σώμα των ειδικά εκπαιδευμένων αστυνομικών που θα απευθύνονται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στην ΕΛ.ΑΣ Επιπλέον, θα έχει την έδρα του εντός των Πανεπιστημιακών χώρων και θα έχει εποπτεία σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους Μετά τις σοκαριστικές εικόνες με την προσπάθεια διαπόμπευση του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρη Μπουραντώνη δόθηκε το έναυσμα για θωράκιση των Πανεπιστημίων , προκειμένου να μπει «φρένο» στις βιαιοπραγίες στα Πανεπιστήμια.

Πηγή: https://dimosio.gr/elas-1-500-proslipseis-gia-eidikoys-froyroys/?fbclid=IwAR3ttnyQdPJ28VvGzVoXaSzsyPV3yFgt_hBWXcGa7eSKRV8OUubq0FOm0Vg

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα