18.9 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πρόγραμμα δημιουργίας χώρων φύλαξης βρεφών σε επιχειρήσεις – Όλες οι λεπτομέρειες

Δημόσια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη δημιουργία χώρων φύλαξης βρεφών εντός επιχειρήσεων θα εκδώσει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Αναλυτικά, όπως αναφέρεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που φέρει τον τίτλο «Δουλειές Ξανά»:

  • Οι επιχειρήσεις αναλαμβάνουν την υποχρέωση διατήρησης του χώρου και των θέσεων του προσωπικού για άλλους 24 μήνες, μετά τη λήξη της περιόδου χρηματοδότησης. Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων θα εκδώσει δημόσια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, με την οποία θα καλούνται οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις και εργοδότες να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής.
  • Αντικείμενο της δράσης είναι η χρηματοδότηση 120 επιχειρήσεων συνολικά για τη δημιουργία και τον εξοπλισμό των χωρών φύλαξης βρεφών (ηλικίας από έξι μηνών έως 2 ετών και 6 μηνών) εντός των εγκαταστάσεων όπου ασκούν τη δραστηριότητά τους, καθώς και για τη στελέχωση του χώρου με έως δύο βρεφονηπιοκόμους/βοηθούς βρεφονηπιοκόμων ή επαγγελματίες συναφών ειδικοτήτων, για χρονικό διάστημα 24 μηνών.
  • Ωφελούμενοι είναι οι γονείς παιδιών που απασχολούνται στην εγκατάσταση όπου δημιουργείται ο χώρος φύλαξης. Σκοπός του χώρου είναι η καθημερινή φύλαξη, φροντίδα, ημερήσια διατροφή, απασχόληση των βρεφών κατά τον χρόνο εργασίας του γονέα.
  • Στόχος της δράσης είναι η καλύτερη ισορροπία οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής και η ενδυνάμωση της συμμετοχής των γυναικών στην αγορά εργασίας, μέσω της παροχής συμπληρωματικών υπηρεσιών φροντίδας βρεφών και της δημιουργίας φιλικότερων για τους νέους γονείς – και ιδίως για τις γυναίκες – εργασιακών χώρων.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα