23 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πρόγραμμα ΟΑΕΔ – Google για 3.000 ανέργους: “Πρεμιέρα” για τις αιτήσεις – Όλες οι λεπτομέρειες

Από σήμερα, Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021 στις 3 μ.μ. έως και την Κυριακή, 4 Απριλίου 2021 στις 23:59 μπορούν οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι ηλικίας έως 29 ετών να υποβάλουν αίτηση για να συμμετάσχουν στο δωρεάν εξ αποστάσεως πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης με πιστοποίηση.

Η νέα δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας ΟΑΕΔ-Google Ελλάδας που, ως μέλη της Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση, συνεργάζονται για την αντιμετώπιση του ψηφιακού χάσματος, την επαγγελματική αποκατάσταση των ανέργων και την ενίσχυση της ψηφιακής οικονομίας.

Στοχεύοντας στην ενίσχυση και αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη δωρεάν κατάρτιση 3.000 ανέργων σε τέσσερις θεματικές ενότητες που οδηγούν στην απόκτηση των εξής πιστοποιητικών:- IT Support Specialist Certificate (τεχνική υποστήριξη πληροφορικής)

– UX Designer Certificate (σχεδιασμός εμπειρίας χρήστη)

– Project Manager Certificate (διαχείριση έργου)

– Data Analyst Certificate (ανάλυση δεδομένων)

Τα προσφερόμενα πιστοποιητικά κατάρτισης παρέχονται αποκλειστικά στα αγγλικά. Κάθε ωφελούμενος θα πρέπει να ολοκληρώσει τουλάχιστον μία θεματική ενότητα, αλλά εάν επιθυμεί μπορεί να ολοκληρώσει όλες τις θεματικές ενότητες. Η κατάρτιση παρέχεται μέσω της πλατφόρμας Coursera και με την επιτυχή ολοκλήρωση κάθε θεματικής ενότητας, ο ωφελούμενος θα λαμβάνει αυτόματα το αντίστοιχο πιστοποιητικό – βεβαίωση ολοκλήρωσης.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ανέργους εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ, έως 29 ετών, αποφοίτους τουλάχιστον δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με γνώσεις Αγγλικής γλώσσας και υπολογιστών, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις συμμετοχής της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, η οποία είναι αναρτημένη στον ιστότοπο www.oaed.gr

Η υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης θα γίνεται αποκλειστικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου www.gov.gr στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/psephiakes-dexiotetes/programma-olokleromenes-epaggelmatikes-katartises-gia-anergous-me-pistopoiese

Πηγή: enikonomia.gr

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα