14.7 C
Néa Smýrni
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Πρόστιμα σε όσους κάθονται σε πλατείες μετά το μάθημα λέει η υφυπουργός Παιδείας

Πρόστιμα θα επιβάλλονται στους μαθητές και τις μαθήτριες που θα κάθονται σε πλατείες με την παρέα τους αφού τελειώσει το μάθημα και δεν θα επιστρέφουν σπίτι τους, σύμφωνα με τη Ζέττα Μακρή

Πρόστιμα στους μαθητές και τις μαθήτριες που θα κάθονται σε πλατείες με την παρέα τους αφού τελειώσει το μάθημα στο σχολείο και δεν θα επιστρέφουν σπίτι τους προανήγγειλε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων την 1η Φεβρουαρίου.

Μιλώντας στο Mega, η υφυπουργός επισήμανε ότι «θα υπάρχει πρόστιμο στα παιδιά τα οποία δεν τηρούν  τους κανόνες οι οποίοι είναι κανόνες για όλο τον πληθυσμό». Ακόμα επισήμανε, ότι μετά το πέρας των μαθημάτων τα παιδιά θα έχουν ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να επιστρέφουν στο σπίτι τους«Δεν θα είναι απεριόριστος ο χρόνος» επισήμανε.

Η κα Μακρή ανέφερε επίσης ότι «τα σχολεία ανοίγουν επειδή το επέτρεψε η επιτροπή των ειδικών. Η δια ζώσης διδασκαλία είναι καλύτερη από την εξ’ αποστάσεως. Αλλά δεν μπορούσαμε να την υλοποιήσουμε όσο δεν είχαμε το πράσινο φως των εκπαιδευτικών. Έτοιμο το υπουργείο, αλλά θα δοθούν και πρόσφατες οδηγίες. Θέλαμε να ανοίξουν τα σχολεία. Αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να ακούμε τους ειδικούς. Οι ειδικοί το επέτρεψαν και τα σχολεία άνοιξαν».

«Δεν επεμβαίνουμε, δεν τροποποιούμε, δεν επηρεάζουμε τις αποφάσεις των ειδικών», πρόσθεσε σχετικά.

Παράλληλα, έκανε λόγο ότι οι εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα για δωρεάν τεστ κορονοϊού μέσω της ειδικής πλατφόρμας του υπουργείο, ενώ θα γίνονται, όπως είπε, εθελοντικά τεστ στους μαθητές της Γ’ Λυκείου.

«Ο ΕΟΔΥ θα κάνει επιτόπια τεστ που θα διευκολύνουν στην ασφάλεια που θέλουν να νιώθουν εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές» σημείωσε.

Στο ερώτημα γιατί θα κάνουν εθελοντικά τεστ μόνο οι μαθητές της Γ’ Λυκείου, απάντησε ότι η επιτροπή των ειδικών εκτιμά πως οι υπόλοιπες τάξεις δεν έχουν βεβαρημένο ιικό φορτίο. «Όμως, όποια παιδιά θέλουν, με συναίνεση γονέα, και από άλλες τάξεις, μπορούν να κάνουν τεστ».

Αναφορικά με το άνοιγμα των φροντιστηρίων, υπογράμμισε, ότι ανησυχεί τους ειδικούς η ανάμειξη παιδιών «από διαφορετικές σχολικές μονάδες».

Τέλος, εκτίμησε ότι η επαναλειτουργία των δημοτικών «πηγαίνει μια χαρά».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα