16.1 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αύριο πιθανότατα ο νέος γύρος συνομιλιών Μόσχας – Κιέβου

Την χέρια για την ημερομηνία του νέου γύρου συνομιλιών φέρεται να έδωσαν Μόσχα και Κίεβο, λίγες ώρες μετά την πρώτη συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών στα σύνορα Ουκρανίας – Λευκορωσίας κι ενώ οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν την επέλασή τους για έκτη ημέρα στην Ουκρανία.

Όπως μεταδίδουν ρωσικά ΜΜΕ, επικαλούμενα ουκρανικές πηγές, ο νέος γύρος συνομιλιών θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα αύριο, 2 Μαρτίου, κάτι για το οποίο είχε άλλωστε προαναγγείλει από χθες η ρωσική πλευρά.

Σημειώνεται πως οι δύο πλευρές επέστρεψαν μετά τις επαφές που είχαν στις πατρίδες τους, ωστόσο συμφωνήθηκε να καθίσουν ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κατά τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας, Βλαντίμιρ Μεντίνσκι, ανέφερε πως βρέθηκαν κοινά σημεία στις συνομιλίες, σύμφωνα με τα οποία είναι δυνατό να υπάρξουν στο μέλλον κοινές θέσεις. Παρ’ όλα αυτά, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα πως «στις συνομιλίες με τη Ρωσία δεν υπάρχει το αποτέλεσμα που θέλει το Κίεβο».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν, και έθεσε συγκεκριμένους όρους για τον τερματισμό της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, που είναι οι εξής:

  • Η αναγνώριση της ρωσικής κυριαρχίας στην Κριμαία
  • Η αποστρατιωτικοποίηση
  • Η εξάλειψη των Ναζί του ουκρανικού κράτους,
  • Το ουδέτερο καθεστώς στο Κίεβο

tovima.gr

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα