19.2 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σεισμός στην Κρήτη: Δε σταματούν τα ρίχτερ – Οι μετασεισμοί «χορεύουν» το νησί

Αρκετά είναι τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις οι οποίες είτε έχουν κλείσει είτε έχουν αφήσει το προσωπικό τους να επιστρέψει στα σπίτια τους.

Από πλευράς Δήμου και Περιφέρειας έχουν δοθεί οδηγίες για να ληφθούν όλα τα προληπτικά μέτρα. Τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας ανά διαστήματα παρουσιάζουν πρόβλημα σύνδεσης το οποίο όμως διορθώνεται άμεσα. Η κίνηση στους δρόμους της πόλης του Ηρακλείου είναι αυξημένη.

Στο μεταξύ, σε διαρκή ετοιμότητα είναι ο μηχανισμός του Δήμου Ηρακλείου για να αντιμετωπίσει άμεσα και αποτελεσματικά όποια προβλήματα προκύψουν από τον ισχυρό σεισμό και τους μετασεισμούς που σημειώθηκαν το πρωί.

Μέχρι το μεσημέρι δεν είχαν αναφερθεί πολύ σοβαρές υλικές ή άλλες ζημιές, ωστόσο ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός συγκάλεσε σύσκεψη με τους αρμόδιους αντιδημάρχους, με τους οποίους παραμένει σε σταθερή επικοινωνία για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό όσον αφορά στην αντιμετώπιση της κατάστασης.

Πρέπει να σημειωθεί ότι κλιμάκια της Πολιτικής Προστασίας, της Πολεοδομίας και της Τεχνικής Υπηρεσίας ελέγχουν ήδη τα κτίρια και τις δημοτικές δομές για τη διαπίστωση της καταστάσεώς τους και τυχόν παρεμβάσεις όπου κριθεί απαραίτητο.

Ο Δήμαρχος επισκέφθηκε το πρωί την περιοχή της Αγίας Τριάδας και ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου της Περιοχής Συμεών Χούπα για την κατάσταση των ετοιμόρροπών κτιρίων της περιοχής, όπου επίσης δεν παρουσιάστηκαν προς το παρόν σημαντικά προβλήματα.

Παράλληλα, είχε επικοινωνία και με τον Δήμαρχο Μινώα – Πεδιάδος Μανώλη Φραγκάκη και έθεσε στην διάθεσή του τις υπηρεσίες και τα οχήματα του Δήμου Ηρακλείου, εφόσον τούτο κριθεί αναγκαίο.

Μετά την σύσκεψη με τους αντιδημάρχους, ο Δήμαρχος Ηρακλείου δήλωσε: «Καλώ τους δημότες να παραμείνουν ψύχραιμοι και προσεκτικοί και να ακολουθούν όλες τις οδηγίες για αντίστοιχες καταστάσεις. Είμαστε σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει και ταυτόχρονα είμαστε δίπλα στους άλλους Δήμους του νομού, κυρίως τον Δήμο Μινώα – Πεδιάδος για να του παράσχουμε όποια βοήθεια χρειαστεί».

Κλειστά για προληπτικούς λόγους και μετά από οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας θα παραμείνουν σήμερα Δευτέρα τα δημοτικά αθλητικά κέντρα του Ηρακλείου σύμφωνα με ανακοίνωση της Ανάπτυξης Αθλητισμού Ηρακλείου. Παράλληλα, από τον Δήμο Ηρακλείου ανακοινώθηκε ότι ακυρώθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου καθώς και μουσική συναυλία με τους Γιώργο και Νίκο Στρατάκη.

πηγή newsit.gr/eurokinissi

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα