23.4 C
Néa Smýrni
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Σε έξαρση η ίωση: Γιατί ανησυχούν οι ειδικοί – Πώς θα προφυλαχθείτε

Σε έξαρση βρίσκονται οι ιώσεις την τελευταία εβδομάδα με τους ειδικούς να είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικοί, μιας και χιλιάδες πολίτες κολλούν ο ένας τον άλλον. Σύμφωνα με τον παθολόγο Γιώργο Ναούμ, “ο συγχρωτισμός, δηλαδή, οι πολύ συχνές και πολύ περισσότερες συγκεντρώσεις, αλλά, συγχρόνως και τα περισσότερα ξενύχτια, η μεγαλύτερη ταλαιπωρία και η μεγαλύτερη καταπόνηση και του πεπτικού συστήματος, από όλα όσα γευόμαστε, όλα αυτά καταπονούν τον οργανισμό, με αποτέλεσμα να είναι ευπρόσβλητος.

Περιμένουμε την εβδομάδα αυτή, δηλαδή, αύξηση των ιώσεων, διότι ο πληθυσμός είναι ευπρόσβλητος“. Πώς να προφυλαχθούμε από τις ιώσεις Συνεχίζοντας, ο κ. Ναούμ υπογραμμίζει το τι πρέπει να κάνουμε για να προφυλαχθούμε από τις ιώσεις: “Από μία συγχρώτιση, παραδείγματος χάριν, δεκαπέντε ατόμων, σε ένα σπίτι, ένας αν είναι ασθενής, είναι πιθανόν να προσβληθούν ένας, ή δύο, ή τρεις, ενδεχομένως. Όχι οι υπόλοιποι. Αμέσως τίθεται το ερώτημα “για ποιο λόγο οι υπόλοιποι δεν προσβάλλονται;”.

Η απάντηση στο ερώτημα αυτό αφορά στην άμυνα του οργανισμού. Πώς διαμορφώνεται η άμυνα του οργανισμού; Με την περιποίηση του οργανισμού. Με μια καλή σίτιση, με λήψη βιταμινών, κατά προτίμηση φυσικών, δηλαδή, φρούτων, με τον καλό ύπνο, δηλαδή να κοιμόμαστε αρκετές ώρες, να ζούμε σε ένα περιβάλλον όσο γίνεται πιο υγιεινό, καθαρό, δηλαδή. Εδώ θα ήθελα να προσθέσω και μια άλλη παράμετρο, η οποία, κατά την εκτίμησή μου είναι η σπουδαιότερη και αφορά στην ετοιμότητα του οργανισμού σε ό,τι αφορά στο μεταβολισμό του και στην αύξηση των καύσεων.

Αυτό το επιτυγχάνουμε με ζωηρές δράσεις, σε όλες μας τις εκδηλώσεις, από το πώς σκύβουμε να πάρουμε ένα μολύβι, πώς στρώνουμε ένα σεντόνι, πώς τακτοποιούμε το γραφείο. Αυτές οι πιο ζωηρές κινήσεις δημιουργούν κάποια αύξηση των καύσεων, άρα μεγαλύτερη παραγωγή θερμότητας, άρα μια πολύ ήπια εφίδρωση του δέρματος και, κατά συνέπεια, των βλεννογόνων. Έτσι, οι βλεννογόνοι γίνονται πιο εύρωστοι, από τους οποίους βλεννογόνους, κυρίως του ανώτερου αναπνευστικού, γίνονται οι προσβολές από τις ιώσεις. Όταν η σπαργή του δέρματος, η ικανότητά του να αλλάζει σχήμα και να επανέρχεται στο φυσιολογικό του όταν το τραβάμε είναι καλή, είναι, κατά ακολουθία, επειδή και αυτοί δέρμα είναι, καλοί και οι βλεννογόνοι. Είναι πιο υγροί και πιο υγιείς. Τότε δεν βρίσκουν εύφορο έδαφος οι ιοί για να παραμείνουν και να μπορέσουν να αναπτύξουν νόσο”.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα