14.7 C
Néa Smýrni
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Σμύρνη μου Αγαπημένη: ξεκινούν τα γυρίσματα με πρωταγωνιστές έκπληξη

Κέρδισε το θεατρικό κοινό και τώρα βάζει –κυριολεκτικά- τα καλά της για να ταξιδέψει και στη μεγάλη οθόνη. Το θεατρικό έργο της Μιμής Ντενίση «Σμύρνη μου Αγαπημένη» θα μεταφερθεί στον κινηματογράφο με στόχο να αποδώσει φόρο τιμής στα 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης και σύντομα ξεκινούν τα γυρίσματα. Η αλήθεια είναι ότι περιμένουμε πολύ καιρό την έναρξη των γυρισμάτων που καθυστέρησε κυρίως λόγω της πανδημίας, αλλά έδωσε την ευκαιρία στους συντελεστές να την προετοιμάσουν με μεγάλη προσοχή.

Το σενάριο που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο και θεατρικό έργο της Μιμής Ντενίση υπογράφει η ίδια μαζί με τον Martin Sherman και η παραγωγή είναι της Tanweer Productions. Με αφορμή την έναρξη των γυρισμάτων ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Tanweer, Τζόζεφ Σαμάν, δήλωσε πως: «Όλοι εμείς στην Tanweer πιστεύουμε στην κουλτούρα της παρακολούθησης ταινιών στη μεγάλη οθόνη.  Μας δίνει τη δυνατότητα να μοιραστούμε συναισθηματικές και συναρπαστικές στιγμές μεταξύ μας. Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει αυτήν την καθηλωτική και μαγική εμπειρία.  Έχουμε δεσμευτεί να παράγουμε αξιόλογες ελληνικές ταινίες και σειρές, που μιλούν στην καρδιά του κοινού.

Μετά την εντυπωσιακή επιτυχία της ταινίας μας «ΕΥΤΥΧΙΑ», αναλαμβάνουμε μια ακόμη πρόκληση και ξεκινάμε, με προϋπολογισμό 4,5 εκατ. € – έναν από τους υψηλότερους στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, την παραγωγή της ταινίας «ΣΜΥΡΝΗ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ». Μαζί, με τη δημιουργό – λαμπερή πρωταγωνίστρια Μιμή Ντενίση και την επιδέξια ομάδα μας, έχουμε αποφασίσει να εργαστούμε εντατικά για ένα τόσο σημαντικό έργο, αφιερωμένο στη μνήμη των 100 χρόνων από την Καταστροφή της Σμύρνης.

Είμαστε βαθιά ευγνώμονες προς όλους τους συμπαραγωγούς και χορηγούς που συμμετέχουν ήδη στην παραγωγή καθώς, και σε όσους είναι έτοιμοι να μας ακολουθήσουν σ’ αυτό το ταξίδι και να δημιουργήσουμε όλοι μαζί μια ταινία με ιδιαίτερη εθνική σημασία.»

Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Γρηγόρης Καραντινάκης, παραγωγός είναι ο Διονύσης Σαμιώτης και Executive Producers ο Joseph Samaan και Μιμή Ντενίση


Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους έχουν αναλάβει να ενσαρκώσουν οι!  Μιμή Ντενίση, Λεωνίδας Κακούρης, Γιάννης Βογιατζής, Κρατερός Κατσούλης, Burak Hakki, Κατερίνα Γερονικολού, Αναστασία Παντούση, Nathan Thomas, Γιάννης Εγγλέζος, Ταμίλλα Κουλίεβα, Ντίνα Μιχαηλίδου, Daphne Alexander, Νέδη Αντωνιάδου, Daniel Crossley, Duncan Skinner, Χρήστος Στέργιογλου, Κώστας Κορτίδης, Έφη Γούση, Fotina Papatheodorou, ενώ Special guest stars στην ταινία θα είναι οι: Vanessa Redgrave, Susan Hampshire και Rupert Graves.

Πολύ «δυνατή» και η ομάδα των υπόλοιπων συντελεστών, όπως:

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Σίμος Σαρκετζής

Μοντάζ:
Λάμπης Χαραλαμπίδης

Production design: Ηλίας Λεδάκης, Μιχάλης Σαμιώτης, Γιάννης Παπαδόπουλος

Κοστούμια:  Φωτεινή Δήμου

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μιμή Ντενίση

Casting Director: Μάκης Γαζής

Ήχος : Νίκος Μπουγιούκος  

Μακιγιάζ:
Δήμητρα Γιατράκου

Hair stylist: Ιουλία Συγριμή

VFX: Αντώνης Κοτζιάς – Υafka 

Line producer: Φένια Κοσοβίτσα

Associate producers: Martin Sherman, Νάνσυ Κοκολάκη

Η παραγωγή της ταινίας: μία φιλόδοξη κινηματογραφική μεταφορά με ελληνική υπογραφή

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου «Η ταινία ΣΜΥΡΝΗ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ, που βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό έργο της Μιμής Ντενίση,  είναι μία υπερπαραγωγή υψηλών προδιαγραφών με διεθνές καστ που τιμά τον πολιτισμό της Ιωνίας. Ένα σπουδαίο κινηματογραφικό εγχείρημα με πανανθρώπινα μηνύματα, που φιλοδοξεί να αναπαραστήσει με πειστικότητα την ατμόσφαιρα της εποχής μέσα από άρτια σκηνικά και κοστούμια. Όλοι οι χώροι θα διαμορφωθούν κατάλληλα ώστε να ταιριάζουν απόλυτα με το ύφος της εποχής. Για να αποδοθεί σωστά η σπαρακτική καταστροφή της Σμύρνης, η παραγωγή θα επιστρατεύσει σύγχρονα ψηφιακά εφέ, όπου χρειάζεται.

Η ιστορία: H Φιλιώ Μπαλτατζή, μία ηλικιωμένη Ελληνοαμερικανίδα, σπεύδει στη Μυτιλήνη με την εγγονή της, για να συμπαρασταθεί στους Σύριους πρόσφυγες. Κανείς δεν ξέρει την καταγωγή της, κανείς δεν ξέρει ότι η Σμυρνιά γιαγιά της βρέθηκε κάποτε στο ίδιο νησί κατατρεγμένη και προσφυγοπούλα. Το τεφτεράκι με τις συνταγές της συνονόματης γιαγιάς ξετυλίγει την πολυτάραχη ιστορία της κοσμοπολίτικης οικογένειας Μπαλτατζή, όπως διαμορφώνεται από τις τραγικές διεθνείς εξελίξεις που καθόρισαν τη μοίρα ολόκληρων λαών. Διαφορετικές γενιές γυναικών της ίδιας οικογένειας ενώνονται στον χώρο και τον χρόνο, μέσα από τα νήματα της ιστορίας. Παρόν και παρελθόν γίνονται ένα.

Αποστολή της ταινίας «ΣΜΥΡΝΗ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ», δεν είναι να αναμοχλεύσει πάθη του παρελθόντος, αλλά να μιλήσει για ένα τεράστιο διεθνές πρόβλημα, το μεγαλύτερο ίσως σήμερα… Το προσφυγικό. Να θυμίσει πως ιστορίες σαν αυτή της σημερινής Συρίας, έχουν ξανασυμβεί στο παρελθόν και μάλιστα στους Έλληνες, που ίσως γι’ αυτό αγκαλιάζουν μ’ αγάπη και γενναιοδωρία τους σημερινούς πρόσφυγες.

Κάθε λαός έχει μια χαμένη πατρίδα/Κάθε λαός έχει τη Σμύρνη του

Μυτιλήνη 2015.  Χιλιάδες απεγνωσμένοι άνθρωποι από  εμπόλεμες περιοχές φτάνουν στη Λέσβο και σε άλλα νησιά του Αιγαίου. Έχουν γλυτώσει από τον θάνατο, τη βία και την ταπείνωση. Δεν έχουν πατρίδα, δουλειά, φίλους. Μερικοί δεν έχουν πια ούτε όνομα. Έχουν διατρέξει κάθε λογής κινδύνους, για να φτάσουν στην Ελλάδα. Είναι ταλαιπωρημένοι, αβέβαιοι, μετέωροι.

Μυτιλήνη 1922. Ακριβώς η ίδια εικόνα στην Λέσβο και στα άλλα νησιά του Αιγαίου. Χιλιάδες απελπισμένοι άνθρωποι, ηλικιωμένοι, μικρά παιδιά, γυναίκες, φτάνουν στα νησιά από την κατεστραμμένη Σμύρνη και την υπόλοιπη Μικρασία. Μόνη διαφορά πως είναι Έλληνες με Οθωμανικά διαβατήρια.

Εκατό χρόνια μετά, η ιστορία επαναλαμβάνεται. Τραγωδίες σαν αυτή της Σμύρνης, του Πόντου, της Μικράς Ασίας, παντελώς ξεχασμένες, αγνοημένες από το σημερινό διεθνές κοινό, συμβαίνουν ξανά και ξανά. Γιατί πάντα τα αίτια, τα οικονομικά συμφέροντα και το πολιτικό παρασκήνιο μένουν στο σκοτάδι. Έτσι ύστερα από λίγο τα γεγονότα ξεχνιούνται και πολλές φορές δεν συμφέρει να συμπεριλαμβάνονται στην Επίσημη Ιστορία της εκάστοτε χώρας.»

Τα γυρίσματα της ταινίας θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο και θα πραγματοποιηθούν σε: Μυτιλήνη, Δυτική Λέσβο, Αθήνα, Πειραιά, Φάληρο και Χίο, ενώ η ταινία θα βγει στις αίθουσες την καινούργια σεζόν.

πηγή:newsit.gr

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα