24.9 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Σπάει» οριστικά η Β’ Αθηνών με τη «βούλα» του ΣτΕ-Tι γίνεται στον νότιο τομέα

Αλλάζει ο εκλογικός χάρτης της χώρας με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατόπιν της κατάτμησης της Β’ Αθηνών αλλά και των στοιχείων του πληθυσμού που προέκυψαν από την απογραφή. Ειδικότερα, ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξανδρος Χαρίτσης, είχε διαβιβάσει για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο επέρχεται ανακατανομή των βουλευτικών εδρών.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο του σχεδίου η  Β΄ Αθηνών σπάει στα τρία, αλλά οι έδρες παραμένουν οι ίδιες, δηλαδή 44. Αναλυτικότερα, η Β΄ Αθηνών σπάει σε Βόρειο Τομέα με 15 έδρες, σε Δυτικό Τομέα με 11 έδρες και Νότιο τομέα με 18 έδρες. Ακόμη, ο νόμος Αττικής,  σπάσει στα δύο, σε Ανατολική Αττική με 10 έδρες και Δυτική Αττική με 4 έδρες (σύνολο 14). Μέχρι τώρα οι έδρες στην Αττική ήταν 15.

Παράλληλα, η μία έδρα της Αττικής πήγε στο νομό Αχαΐας και οι έδρες του από 8 γίνονται 9, ενώ το σύνολο των βουλευτικών εδρών σε όλη την επικράτεια  παραμένει στις 288, όπως παραμένουν στις 25 και οι προστιθέμενες έδρες λόγω υπολοίπου. Κατά τον υπουργό Εσωτερικών, η κατανομή των εδρών έγινε σύμφωνα με τα αποτελέσματα της γενικής απογραφής πληθυσμού της χώρας που διεξήχθη από  την Ελληνική Στατιστική Αρχή το διάστημα από 10 έως 24 Μαΐου 2011.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα