23.4 C
Néa Smýrni
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Συγκροτήθηκε Πολιτική Επιτροπή ΛΑΕ Νέας Σμύρνης

λαεΗ Πολιτική Επιτροπή ΛΑΕ Ν. Σμύρνης, δημιουργήθηκε αρχές Σεπτεμβρίου του 2015, λίγες μέρες μετά την διάλυση της Bουλής και την πλήρη μετάλλαξη ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σε Μνημονιακή κυβέρνηση εφαρμογής νεοφιλελεύθερων αντιλαϊκών μέτρων. Συμμετέχουν σε αυτήν ισότιμα και συλλογικά, σύντροφοι και συντρόφισσες που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, από άλλους πολιτικούς σχηματισμούς της Αριστεράς, διάφορες συλλογικότητες και ανένταχτοι διαφορετικών πολιτικών αποχρώσεων, που συμφωνούν ως ελάχιστη αφετηρία στην προγραμματική διακήρυξη της ΛΑΕ. Συγκροτούμε με ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες έναν μετωπικό πολιτικό φορέα, ανοιχτό σε κάθε συλλογικότητα και άτομο, με στόχο να συμβάλλουμε στην οικοδόμηση μιας μεγάλης, πλατιάς, δυναμικής αντίστασης, ενάντια στην Μνημονιακή λαίλαπα και στο σχέδιο καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης σε βάρος των δυνάμεων της εργασίας και προς όφελος της ταξικής κυριαρχίας της αστικής τάξης. Δεν ενδιαφερόμαστε να «στήσουμε» ένα ακόμα «μαγαζί της Αριστεράς», δεν διεκδικούμε το μονοπώλιο της αλήθειας ή τη μονοπώληση του κινήματος.

Θέλουμε να συνδιαμορφώσουμε με άλλες δυνάμεις και αγωνιστές, ένα μέτωπο πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που θα κάνει πράξη έναν άλλο δρόμο για την ελληνική κοινωνία σε ρήξη με τα μνημόνια, το χρέος και το ευρώ, για την σύγχρονη σοσιαλιστική προοπτική. Το επόμενο διάστημα θα βρεθούμε στους δρόμους, μαζί με τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους πολίτες που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους, την νεολαία με το αβέβαιο μέλλον. Θα συναντηθούμε στους αγώνες για τα τοπικά προβλήματα, τα σχολεία, το περιβάλλον, το παραλιακό μέτωπο, το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, ενάντια στο ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας.

Απευθυνόμαστε σε όλο τον κόσμο που πέντε χρόνια πάλεψε ενάντια στα Μνημόνια και τις πολιτικές λιτότητας. Τον καλούμε να συμβάλλει με την αγωνιστική του συμμετοχή, στην αναγκαία επανίδρυση της Αριστεράς, ως δύναμη αντίστασης και κοινωνικού μετασχηματισμού. Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς. Πολιτική Επιτροπή Λαϊκής Ενότητας Νέας Σμύρνης

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα