14.7 C
Néa Smýrni
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Συνέντευξη με τον Μηλιώνη Παναγιώτη, έναν ευαίσθητο κομμωτή της πόλης μας

Εκτός απο ένας εξαιρετικός κομμωτής, γνωρίζουμε πως είστε και ένας ενεργός πολίτης. Ποια είναι τα τρία αγαπημένα σας μέρη στη Νέα Σμύρνη;

Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια στο πρόσωπό μου… Όσον αφορά για τα αγαπημένα μου μέρη της Νέας Σμύρνης δεν είναι 1 δεν είναι 2 δεν είναι 3 είναι πάρα πάρα πάρα πολλά τα μέρη… Οι συνοικίες τα στενάκια οι λεωφόροι η πλατεία είναι το άλσος στο Άλσος καταπληκτικές στιγμές έχω βιώσει με τα πρώτα γενέθλια του γιου μου της οικογένειάς μου. Γνώρισα πολύ καλά με τον γιο μου όταν τον είχα στο καροτσάκι όλα τα στενάκια της Νέας Σμύρνης και αντίκρισα τότε ότι υστερούμε υπερβολικά από ράμπες ΑΜΕΑ όταν η Νέα Σμύρνη έχει 10.000 ΑΜΕΑ έγκλειστους στα σπίτια τους… Ένας λόγος που έχω πεισμώσει και έχω βάλει στόχο στη Νέα Σμύρνη είναι αυτός κυρίως διότι το αξίζουν όλοι οι άνθρωποι μεγάλοι και μικροί να έχουν μία εύκολη πρόσβαση στην καθημερινότητά τους.

Ποια είναι η σχέση σας με τα social media. Πώς και δεν προβάλλετε την δουλειά σας μέσω αυτών;

Όσον αφορά τα social media η παρουσία μου είναι ελάχιστη . Δόξα τω θεώ εδώ και 20 χρόνια στη Νέα Σμύρνη όπως προαναφέρατε  το ότι είμαι καλός κομμωτής τελικά αυτό ισχύει και δεν χρειάστηκε η διαφήμιση από τα social, παραδοσιακά από στόμα σε στόμα λειτουργεί εποικοδομητικά.

Πιστεύετε ότι υπάρχει πρόβλημα εκπαίδευσης των κομμωτών στην Ελλάδα;

Στην Ελλάδα υπάρχουν πάρα πολλές ιδιωτικές σχολές αλλά όσο αφορά τις δημόσιες σχολές δυστυχώς είναι στο έπακρον ελλιπής από πληροφόρηση από εκπαίδευση από καινοτομία πολύ πολύ μικρή προσφορά.. από την άλλη υπάρχει ένα μεγάλο εμπόριο των ιδιωτικών σχολών στο να βγάζει εκπαιδευόμενους κομμωτές μέσα σε τρεις μήνες 6 μήνες 9 μήνες και όχι στο διετές στο εποικοδομητικό επιμορφωτικό όσον αφορά για την πληροφόρηση της υγειονομικής περίθαλψης που πρέπει να προσφέρουμε στον πελάτη και έτσι τους βγάζουν πρόωρα στην αγορά δημιουργώντας μεγάλη ανεπάρκεια πληροφόρησης και στην εξειδίκευση δημιουργώντας αποχή απόσταση από τους καταρτισμένους κομμωτές.. και έτσι λοιπόν υπάρχει κακοποίηση των νέων παιδιών που εισέρχονται στον κομμωτικο κλάδο και από το σύστημα εκπαίδευσης και από τους ιδιοκτήτες κομμωτηρίων που τους εκμεταλλεύονται στο έπακρον αφήνοντας τους ανασφάλιστους κακοπληρωμένους και ότι άλλο ακολουθεί. Εδώ θέλω να αναφέρω στους γονείς αυτών των νέων παιδιών που εισέρχονται στον κωμικό κλάδο να τους υποστηρίζουν μέσω του δημόσιου φορέα πού είναι η επιθεώρηση εργασίας καταγγέλλοντας την κλοπή όταν συμβεί στο παιδί τους.. και οι νέοι κομμωτές να μην εξαπατώνται από την εμφάνιση και το μέγεθος ενός κομμωτηρίου αλλά να αφοσιώνονται με ταπεινότητα στο χώρο που θα φιλοξενηθούν ακόμα και αν είναι μικρός σε τετραγωνικά αρκεί να μπορούν να αντιληφθούν τον άνθρωπο εργοδότη που έχουν δίπλα τους.

Έχει παρατηρηθεί ότι στην περιοχή έχει δυσανάλογα πολλά κομμωτήρια. Αυτό αυξάνει τον ανταγωνισμό και πόσο εύκολο είναι για κάποιον να ξεχωρίσει;

Όταν ερχόμουνα πριν 35 χρόνια βόλτα σε συγγενείς μου στην Νέα Σμύρνη είχε πάρα πολλές μονοκατοικίες σήμερα έχει πάρα πολλές πολυκατοικίες αυτό σημαίνει αύξηση πληθυσμού συνεπώς πολλαπλασιασμός καταστημάτων σε όλες τις ειδικότητες όχι μόνο στα κομμωτήρια.. ο ανταγωνισμός πάντα υπάρχει ο κάθε κομμωτής έχει το στυλ του την κουλτούρα του την ιδεολογία του στο θεσμό της τριχογλυπτικής γιατί η κομμωτική είναι γλυπτική … Αυτή είναι η χαρά της κομμωτικής τέχνης το να εκφράζεις την μοναδικότητα σου. Συνεπώς δεν είναι η τιμή που θα σε κάνει να ξεχωρίσεις είναι η αγάπη για την γλυπτική το άγγιγμα το να πεις μία καλή κουβέντα στον πελάτη σου να τον κάνεις να χαλαρώνει να κάνει ένα ωραίο διάλειμμα από την καθημερινότητα του και και έχουμε χρέος να αποδώσουμε στυλ στον πελάτη να τον κάνεις να ξεχωρίσει και έτσι αυτομάτως και εσύ σαν κατάστημα θα ξεχωρίζει στο μέλλον.

Ποιές είναι οι τάσεις αυτή τη περίδο;

Όσον αφορά τη τάση της μόδας αυτή την περίοδο που διανύουμε καλοκαιρινή περίοδος υπάρχει μία Ελευθερία ποικιλομορφία στο στυλ όσον αφορά στους άντρες αφήνοντας τα σπαστά σγουρά μαλλιά να ανεμίζουν ιστιοπλοϊκού μοτίβου μούσια μουστάκια συνυπάρχουν φτιάχνοντας contrast με καθαρή την περίμετρο ακόμα και  με φαλτσέτα ορισμένοι όπως την παλιά Καλή εποχή όπως βλέπουμε και στην τηλεόραση το έργα εποχής Αμερική ποτοαπαγόρευση. Τώρα στις όμορφες γυναίκες μας πάλι και εκεί ακολουθεί μία μεγάλη ποικιλία στα μήκη των γυναικών ξεκινάμε από κοντά σικάτα μοτίβα που αναδεικνύουν στο έπακρον το πρόσωπο το όμορφο πρόσωπο εν συνεχεία  καρέ στο ύψος των ώμων έχουν δώσει μεγάλη έμφαση στην κινητικότητα του σώματος.. εδώ επιτέλους η τάση φέρνει σε συνεργασία  που έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια τα κομμωτήρια το μακιγιάζ τα γυμναστήρια το μασάζ γενικά τον καλλωπισμό την αγάπη προς τον άνθρωπο έτσι και τα οργανικά προϊόντα και οι οργανικές βαφές έχουν εισαχθεί σε καταστήματα σε ανθρώπους που αγαπούν τον άνθρωπο αυτή είναι η νέα τάση πραγμάτων αυτό είναι το μέλλον αυτούς να επιλέγετε διότι αυτοί αγαπούν τον άνθρωπο.

Πόσο καιρό βρίσκεται το κομμωτήριο εδώ και ποιος είναι ο πιο υψηλός επαγγελματικός σας στόχος;

4 Σεπτεμβρίου το 2022 θα κλείσω 20 χρόνια φιλοξενίας μου στη Νέα Σμύρνη πελώρια η ευχαρίστηση το να ομορφαίνω τον κόσμο απεριόριστη χαρά το να δημιουργώ . Ξεκίνησα ως υπάλληλος αλλά από το 2013 έκανα το όνειρό μου πραγματικότητα στην οδό Κωνσταντινουπόλεως 46 άνοιξα το όμορφο κατάστημά μου MILIONIS την γκαλερί μου εκεί λοιπόν εκτονώνομαι δημιουργώ εκπαιδεύω το κοινό μου εκπαιδεύω το προσωπικό μου στόχος μου επαγγελματικός είναι όσα παιδιά δουλέψουν στο χώρο μου να φεύγουν με όμορφα συναισθήματα και να νιώθουν και αυτοί καλλιτέχνες δημιουργοί όπως τούς αξίζει…

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα