12.7 C
Néa Smýrni
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Συνέντευξη Παναγιώτη Γιατζίδη: 142 ωφελούμενοι από το “Βοήθεια στο σπίτι”

Ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης, Παναγιώτης Γιατζίδης παραχώρησε συνέντευξη στο Neasmyrnilive.gr μιλώντας για το πως ο δήμος στηρίζει ενεργά τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Αναλυτικά:

Πόσα  άτομα εξυπηρετούνται αυτή την περίοδο στο Πρόγραμμα “Βοήθεια στο  σπίτι”;

 Λόγω των αυξημένων κοινωνικών αναγκών που προκύπτουν από την κρίση   του κορονοϊού η Κοινωνική Υπηρεσία έχει ενισχυθεί με επιπλέον προσωπικό   και αυτή την περίοδο εξυπηρετεί σε μηνιαία βάση με το Πρόγραμμα Βοήθεια στο σπίτι 142 ωφελούμενους με επισκέψεις και φροντίδα μια με δύο φορές την εβδομάδα  ανάλογα με την βαρύτητα και τις ανάγκες του κάθε περιστατικού.

Υπάρχει ειδική μέριμνα για τους αστέγους στην πόλη μας;           

Η Κοινωνική Υπηρεσία έχει  πραγματοποιήσει καταγραφή των αστέγων στη πόλη μας και έχει μεριμνήσει για την στέγασή τους σε δομές εφ’ όσον υπάρχει και η συναίνεση των αστέγων. Επίσης τους έχει διευκολύνει να ενταχθούν στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης εφ’ όσον πληρούν τις προϋποθέσεις. Αυτή τη χρονική περίοδο υπάρχει ένας άστεγος στην πόλη, ο οποίος δεν επιθυμεί την στέγασή του. Για την ιδιαίτερη αυτή περίπτωση έχουμε μεριμνήσει για την σίτισή  του.

Η κρίση αυτή θα αφήσει προβλήματα στην πόλη μας;

Σίγουρα η κρίση θα αφήσει προβλήματα στην πόλη μας, όπως     εξ΄ άλλου και στην  υπόλοιπη   χώρα τα  οποία θα   είναι    οικονομικής,  επαγγελματικής,    ηθικής   ακόμη και ψυχολογικής φύσης. ΄Εχουν ήδη πληγεί οικονομικά οι πολίτες και τα νοικοκυριά, η ρευστότητα του χρήματος μέρα με την ημέρα μειώνεται, οι επαγγελματίες της πόλης βρίσκονται μπροστά σε ένα αβέβαιο μέλλον για τις επιχειρήσεις και τις υποχρεώσεις τους πέραν του γεγονότος, ότι ο κάθε πολίτης έχει επηρεασθεί ψυχολογικά από την αβεβαιότητα του αύριο, τόσο γι’ αυτόν όσο και για την οικογένειά του. Οι αναγκαίοι περιορισμοί της κυκλοφορίας που έχουν επιβληθεί συμβάλλουν στην όξυνση του προβλήματος, και σίγουρα κάποιοι θα χρειασθούν ψυχολογική υποστήριξη μετά το πέρας της πανδημίας.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο έχει αποθέματα γιατί ακούμε ότι υπάρχουν προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα;

Ο Δήμος Ν. Σμύρνης με την τριετή σύμβαση για την προμήθεια του Κοινωνικού Παντοπωλείου σε είδη διατροφής και υγιεινής δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα ως προς τον ανεφοδιασμό και κατά συνέπεια την διανομή των αγαθών στους ωφελούμενους του προγράμματος. Είμαστε σε επάρκεια αγαθών και ανταπροκρινόμεθα πλήρως στο κοινωνικό μας πρόγραμμα του Παντοπωλείου και του Συσσιτίου.      

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα