18 C
Néa Smýrni
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ για Χρ. Σμύρνης

img-130312172610-001Τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή το ζήτημα που έχει προκύψει σε σχέση με την παράνομη έναρξη εργασιών στην πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης, στελέχη της δημοτικής αρχής (ανάμεσά τους ο Γ. Κουτελάκης, όταν δημοτικές παρατάξεις της πόλης κάλεσαν την αστυνομία στο εργοτάξιο), σε μια απέλπιδα προσπάθεια να υπερασπιστούν τις επιζήμιες για την πόλη επιλογές τους, διαρρέουν τις εξής πληροφορίες:

1) Προκειμένου η να συκοφαντήσουν τις παρατάξεις της αριστεράς, αλλά και τους πολλούς αριστερούς πολίτες της Ν. Σμύρνης, δηλώνουν ότι η εταιρεία που έκανε τη μελέτη της πλατείας ανήκει σε αρχιτέκτονες που ιδεολογικά κινούνται στο χώρο της αριστεράς, και ότι αυτό ήταν το κριτήριο με το οποίο της δόθηκε η μελέτη.

2) Προκειμένου να παρουσιαστούν διαλλακτικοί δηλώνουν ότι θα προχωρήσουν σε αναθεώρηση της μελέτης για την πλατεία, μειώνοντας το κόστος της αλλά και την ποσότητα τσιμέντα που θα πέσει σε έναν χώρο πρασίνου.

Επειδή είναι απαράδεκτο τέτοια ζητήματα να συζητούνται μέσω διαρροών, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να δηλώσει ξεκάθαρα προς κάθε κατεύθυνση τα εξής:

1) Οι παραπάνω δηλώσεις των στελεχών του δήμου επιβεβαιώνουν τις αιτιάσεις που έχουν κάνει οι παρατάξεις της αριστεράς, ανάμεσά τους και η ΣΤΡΟΦΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ, η παράταξη που εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ στο δημοτικό συμβούλιο. Αυτό που επί της ουσίας λέει ο δήμος είναι ότι όντως η μελέτη δόθηκε αδιαφανώς, όντως το κόστος του έργου είναι προκλητικά υψηλό, όντως προβλέπεται υπερβολικό τσιμέντωμα της πλατείας. Αυτό που δεν λέει είναι ότι η δημοτική αρχή είχε τρία χρόνια για να διορθώσει αυτά τα προβλήματα και επέλεξε να μην το κάνει!

2) Ο δήμος οφείλει να τοποθετηθεί επισήμως για το κατά πόσο η ανάθεση της μελέτης έγινε με πολιτικά, φιλικά ή πελατειακά κριτήρια. Οι υπεύθυνοι για αυτή τη σύμβαση πρέπει να παραιτηθούν ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, και η σύμβαση να ακυρωθεί.

3) Εφόσον ο δήμος προτίθεται να προχωρήσει σε αναθεώρηση του έργου, αναγνωρίζοντας το δίκαιο όσων του ασκούν κριτική, οφείλει να διακόψει αμέσως τις εργασίες, να φέρει το θέμα προς συζήτηση και να προκηρύξει νέο διαγωνισμό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας, αγωνίζεται με πάθος ενάντια σε κάθε πελατειακή σχέση, αλλά και ενάντια σε αυτούς που τις προωθούν, και οι οποίοι έχουν μάλιστα το θράσος να ισχυρίζονται ότι επιτελούν έργο για τη χώρα αλλά και για την αριστερά. Οποιοσδήποτε κινείται στο δημόσιο χώρο προωθώντας τις όποιες πολιτικές του διαπλοκές (δεξιές ή αριστερές) να γνωρίζει ότι θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ για να επιβάλει τη διαφάνεια και τη δημοκρατία, και γνωρίζει ότι για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο χρειάζονται καθαρά χέρια. Όσοι διαπλεκόμενοι τοπικοί παράγοντες λοιπόν διαγκωνίζονται ελπίζοντας ότι θα γίνουν δεκτοί από τον ΣΥΡΙΖΑ, να γνωρίζουν πως ό,τι και να κάνουν ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΞΩ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται για να αποτελέσει παρελθόν η δημοτική αρχή Τζουλάκη-Κουτελάκη, και για να γυρίσει η πόλη σελίδα, προς ένα μέλλον δημοκρατικό, με συμμετοχή του πολίτη και διαφάνεια στη λειτουργία του δήμου. Ένα μέλλον με τη σφραγίδα της αριστεράς.

Νέα Σμύρνη 11/07/2013

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα