24.9 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σχεδόν 100.000 ελεύθεροι επαγγελματίες έκλεισαν το “μπλοκάκι” τους μέχρι σήμερα

Αυτό επεσήμανε στον Realfm 97,8 και στον Μάνο Νιφλή ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Κωνσταντίνος Κόλλιας, υπογραμμίζοντας ότι “η επιβεβαίωση ήρθε πιο γρήγορα από όσο φαντάζονταν κατά τη διαβούλευση του σχετικού νόμου”.

Σύμφωνα με τον κ. Κόλλια “δεν μπορεί το κράτος να παίρνει το 70% του εισοδήματος ενός ελεύθερου επαγγελματία με φόρους και εισφορές, με τη σύνδεση του εισοδήματος με τις εισφορές. Προβλέπαμε ότι θα στραφεί πολύς κόσμος στη φοροδιαφυγή. Η δικαίωση ήρθε γρήγορα”.

Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, παραδέχτηκε ότι μια κατηγορία επαγγελματιών, όσοι δηλώνουν εισόδημα έως 12.000 ευρώ πληρώνει λιγότερες εισφορές σε σχέση με το προηγούμενο καθεστώς. Αυτό κάνει του ελεύθερους επαγγελματίες να δηλώνουν λιγότερα για να πέσουν κάτω από αυτό το όριο.

Όπως ανέφερε, κατά τις διαβουλεύσεις για την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των εισφορών, το επιμελητήριο είχε προτείνει να υπάρξει ένας μεικτός τρόπος που θα συνδέει το εισόδημα με τα χρόνια ασφάλισης ενώ θα έμπαινε και “ταβάνι” στο άθροισμα φόρων και εισφορών, που δεν έλαβε υπόψη της η κυβέρνηση. Πρόσθεσε ότι οι κλάδοι που έχουν θιγεί περισσότεροι είναι οι οικονομολόγοι, δικηγόροι, μηχανικοί και ιατροί.

 

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα