22.9 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τέλος το χάρτινο μειωμένο εισιτήριο από σήμερα – Μόνο προσωποποιημένη κάρτα

Aπό σήμερα, Δευτέρα 1η Οκτωβρίου, οι δικαιούχοι μειωμένου κομίστρου στις αστικές συγκοινωνίες καλούνται να εκδώσουν προσωποποιημένη κάρτα, καθώς καταργείται η διάθεση του μειωμένου χάρτινου ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Αυτό σημαίνει ότι οι δικαιούχοι μειωμένου κομίστρου (φοιτητές, σπουδαστές, άτομα άνω των 65 ετών και κάτω των 18 ετών, πολύτεκνοι, κ.α.), εφόσον επιθυμούν να κάνουν χρήση του δικαιώματος της μειωμένης μετακίνησης, οφείλουν να εκδώσουν προσωποποιημένη κάρτα.

Στο σημείο αυτό, ο ΟΑΣΑ υπογραμμίζει ότι είναι ο συγκοινωνιακός φορέας που υλοποιεί την πιο διευρυμένη κοινωνική πολιτική, καθώς φοιτητές και άτομα άνω των 65 ετών μετακινούνται με έκπτωση 50%, ενώ άνεργοι και ΑμεΑ δωρεάν, εφόσον έχουν εκδώσει προσωποποιημένη κάρτα.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, η προσωποποιημένη κάρτα συνοδεύεται από σειρά προνομίων. Για παράδειγμα, επιτρέπει τη προμήθεια όλων των προϊόντων κομίστρου (π.χ. μηνιαία κάρτα, 10+1, 5+0, κ.τ.λ.) μέσω κινητού τηλεφώνου με τεχνολογία NFC, χωρίς να χρειάζεται η μετάβαση σε εκδοτήρια ή Αυτόματα Μηχανήματα (περισσότερες πληροφορίες στο σύνδεσμο: //www.oasa.gr/news.php?id=funk1581).

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα