24.9 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τί ισχύει για τα δωρεάν rapid test από το φαρμακείο που εξήγγειλε η κυβέρνηση

Τη δυνατότητα δωρεάν διενέργειας τεσσάρων rapid test το μήνα για όλους τους Έλληνες από το φαρμακείο της γειτονιάς τους, μόνο με τον ΑΜΚΑ, ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ ‘Ακης Σκέρτσος.

καλώντας τους πολίτες στη σύναψη νέας συμφωνίας εμπιστοσύνης με το κράτος.

«Η Ελλάδα γίνεται η πρώτη χώρα που προχωρά από το τέλος Μαρτίου σε δωρεάν παροχή ατομικών rapid test σε όλον τον πληθυσμό της χώρας», εξήγελλε ο κ. Σκέρτσος. 

«Έτσι θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε τον Απρίλιο σε ελεγχόμενα ανοίγματα περισσότερων δραστηριοτήτων».

«Προχωρούμε ακόμη πιο επιθετικά και αποτελεσματικά στο εμβολιαστικό μας σχέδιο», συμπλήρωσε, ενώ ένα «κλειδί» των από εδώ και πέρα μέτρων είναι η ενθάρρυνση της παραμονής σε εξωτερικούς χώρους, αξιοποιώντας και τον ανοιξιάτικο καιρό.

Από τα 300.000 τεστ ανά εβδομάδα προς τα 10 εκατομμύρια

Εξειδικεύοντας δε, στη συνέχεια, είπε πως η χώρα προχωρά από τις 300.000 τεστ ανά εβδομάδα σε, δυνητικά, έως και 10 εκατ. την εβδομάδα.

Κάθε πολίτης από τα τέλη Μαρτίου – αρχές Απριλίου θα μπορεί να προμηθεύεται από το φαρμακείο της γειτονιάς του ένα δωρεάν τεστ την εβδομάδα με την επίδειξη του αριθμού ΑΜΚΑ.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, δήλωσε ότι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα για τη δυνατότητα παροχής 4 τεστ/ μήνα, μόνο με την επίδειξη του ΑΜΚΑ, και χωρίς συνταγογράφηση.

Τι αλλάζει στα υπόλοιπα μέτρα

Ταυτοχρόνως ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ προχώρησε σε ανακοινώσεις, όπως την επέκταση του ωραρίου μετακίνησης στις 9 μ.μ. για όλες τις μέρες και για όλη την επικράτεια.

Επίσης ανακοίνωσε το άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων, τη λειτουργία κομμωτηρίων και τη διευκόλυνση της ατομικής άσκησης με μέτρα προφύλαξης.

Ωστόσο, «σε αυτήν την προσπάθεια ο σημαντικότερος σύμμαχός μας είναι ο εμβολιασμός», τόνισε.

Η Ελλάδα είναι μεταξύ των 6-7 ευρωπαϊκών χωρών με τους υψηλότερους ρυθμούς εμβολιασμού. Όμως ο εμβολιασμός θα επιταχύνει την αποκλιμάκωση των μέτρων.

Και αυτό γιατί κάθε εβδομάδα ως το τέλος Μαρτίου, προστίθενται 200.000 εμβολιασμένοι, ενώ τον Απρίλιο θα προστεθεί 1,5 εκατ. εμβολιασμών.

πηγή:powergame.gr

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα