17.2 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τα καλύτερα παγωτά στα Νότια Προάστια

Στα Νότια Προάστια ξέρουν από παγωτό και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Ή μέσα σε κυπελάκια, χωνάκια και πάνω σε βάφλες.

Μια βόλτα σε Νέα Σμύρνη, Φάληρο, Γλυφάδα και πέριξ μας φέρνει αντιμέτωπους με κολασμένες γεύσεις από ολόφρεσκες πρώτες ύλες σε τζελατερίες που ξέρουν πώς να μας σπρώχνουν στην αμαρτία.

 

 

L’arte Del Gelato
Ελευθερίου Βενιζέλου 135, Ηλιούπολη

H τέχνη του παγωτού βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή της στη τζελατερία της Ηλιούπολης, η οποία βγάζει κάθε μέρα νέες γεύσεις από ολόφρεσκα υλικά προκαλώντας… σύγχυση στο κομμάτι της επιλογής. Η γεύση Οθέλλο με σοκολάτα, μπισκότο και αλατισμένη καραμέλα, το Τιραμισού με την βελούδινη υφή, το πρωτότυπο Panettone, το Oreo, το καρπούζι και η σοκολάτα γάλακτος είναι μερικές μόνο από τις επιλογές που πρέπει να δοκιμάσετε. Εξαιρετικές και οι βάφλες του.

WaffleHouse
Λ. Ποσειδώνος 17, Βουλιαγμένη

Ξεκίνησε από την Νάξο έφτασε μέχρι την Αττική κάνοντας τους Αθηναίους να κατηφορίσουν προς την Βουλιαγμένη για να απολαύσουν λεπτή βάφλα, και πεντανόστιμο, φρέσκο παγωτό σε μπόλικους συνδυασμούς με θέα θάλασσα. Μαστίχα με κανέλα, brownie, Ferrero Rocher, τσουρέκι, γιαούρτι με αγριοκέρασο, κρέμα μπισκότο είναι λίγες από τις γεύσεις που θα αγκαλιάσουν τη βάφλα σας ή θα γεμίσουν συνοδεία σιροπιού το κυπελλάκι ή το χωνάκι.

Kayak
Ιωάννου Μεταξά 24-26, Γλυφάδα

Η μπουτίκ της Kayak στη Γλυφάδα σερβίρει σε μίνιμαλ ατμόσφαιρα τις αγαπημένες γεύσεις της εταιρείας, οι οποίες συνδυάζονται με αρκετά καλές βάφλες. Τολμήστε το διαφορετικό και δοκιμάστε τις «ψαγμένες» γεύσεις, όπως μαστίχα με ροζ πιπέρι, σορμπέ μάνγκο με τζίντζερ και γιασεμί, lemongrass, μέντα με τσιπς σοκολάτας και βιολογικό πράσινο τσάι.

Cremeria Vienna
Ελευθερίου Βενιζέλου 52, Νέα Σμύρνη

Ολόφρεσκο ιταλικό τζελάτο και ωραιοτατες βάφλες σε αυτήν την νεοσμυρνιώτικη κρεμερία, στην οποία η πλειοψηφία των γεύσεων αποζημιώνει τον ουρανίσκο. Ό,τι και αν δοκιμάσετε εδώ θα σας ικανοποιήσει. Εμείς προτείνουμε στα must την νουτέλα, το σορμπέ λεμόνι, τη γεύση Happy Hippo, τη μέντα με σοκολάτα, τη φράουλα, την κασάτα και την φοβερή και τρομερή μόκα.

Zuccherino

Με διπλή παρουσία στα Νότια (Νέα Σμύρνη και Π. Φάληρο), το Zuccherino σερβίρει εξαιρετικό παγωτό σε τεράστια ποικιλία, με ναυαρχίδα του τη γεύση Death By Chocolate για τους φαν της σοκολάτας σε γενναίες δόσεις. Δυνατές επιλογές (και για βάφλες) το παραδοσιακό καϊμάκι, το μπανόφι, η waferrino με σοκοφρέτα, η αμαρέτο πορτοκάλι και η πλούσια και λαχταριστή crema Italiana.

Bufala Gelato
Αρτέμιδος 1, Πλατεία Εσπερίδων, Γλυφάδα

Παγωτό από 100% βουβαλίσιο γάλα. Γιατί όχι; Η γεύση του είναι περισσότερο «ενισχυμένη», είναι πιο θρεπτικό και υπερέχει διατροφικά έναντι των αγελαδινών και κατσικίσιων. Το τιμούμε δεόντως εδώ σε γεύσεις φράουλα, σοκολάτα, αμύγδαλο και βανίλια Μαγαδασκάρης ή επιλέγουμε τις κλασσικές γεύσεις τζελάτο από «κανονικό» γάλα σε ικανοποιητική ποικιλία. Must και το Buffle Cone, μια βάφλα για το χέρι, την οποία γεμίζετε με παγωτό τις αρεσκείας σας και διάφορα toppings.

Νικόλας Γεωργιακώδης

ΠΗΓΗ: In2life

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα