12.7 C
Néa Smýrni
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Τη συμμετοχή των ιδιωτών γιατρών στους εμβολιασμούς συζήτησαν Κικίλιας – Πατούλης

Eπεξεργαζόμαστε τη δυνατότητα, η οποία θα υπάρξει σε επόμενο χρονικό διάστημα με ένα πιο “εύκολο” εμβόλιο, να εμπλακούν οι ιδιώτες ιατροί στον εμβολιασμό των συμπολιτών μας που δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν, να διευκολύνουμε αυτή τη διαδικασία και να βοηθήσουμε», δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση ο υπουργός Υγείας.

Σε αυτή τη μάχη, στην τεράστια προσπάθεια, όπως θα έρχονται τα εμβόλια σύμφωνα με την κοινή ευρωπαϊκή συμφωνία και θα αυξάνονται και οι δόσεις, οι οποίες θα έρχονται στη χώρα μας, όπως και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, θα εμπλέξουμε όλο και μεγαλύτερο αριθμό συναδέλφων, εμβολιαστών, προσέθεσε.

«Θέλω να τονίσω ότι από την πρώτη στιγμή, σε μια άγνωστη τότε νόσο όπως η COVID-19, η χώρα, οι θεσμοθετημένοι φορείς της και ειδικά οι ιατροί μας, αλλά και οι φαρμακοποιοί μας και όλοι οι εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας, επέδειξαν πατριωτισμό, πίστη και αλληλεγγύη και θέλω να τους ευχαριστήσω όλους» κατέληξε ο κ. Παπούλιας.

Από την πλευρά του, ο Γ. Πατούλης επισήμανε ότι έχουν γίνει σημαντικές προσπάθειες και πως σήμερα σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν εμβολιαστικά κέντρα.

«Ο εμβολιασμός γίνεται ικανοποιητικά. Προφανώς το επόμενο χρονικό διάστημα με ένα σημαντικό αριθμό εμβολίων που έρχονται στη χώρα, όλοι θα μπούμε σε αυτή την εθνική προσπάθεια.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η Περιφέρεια Αττικής θα βρίσκονται πολύ κοντά στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας και του υπουργού, του κ. Κικίλια, ώστε αυτό να διεκπεραιωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, βάζοντας όλες τους τις δυνάμεις σε αυτή την εθνική προσπάθεια και στην προσπάθεια του υπουργείου Υγείας», ανέφερε.

Τέλος, ο Β.Κικίλιας αναφερόμενος γενικότερα στην πανδημία και τη στάση την πολιτών τόνισε πως «είμαστε σε ένα κρίσιμο, κομβικό σημείο. Έχουν περάσει αρκετοί μήνες και ναι μεν η χώρα είναι εμφανές ότι τα έχει καταφέρει πολύ καλύτερα από άλλες στον κορωνοϊό, είναι όμως μια κρίσιμη μάχη που και ο κόσμος προφανώς κουράζεται και πρέπει να παίρνει ανάσες και να στηρίζεται».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα