12.7 C
Néa Smýrni
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Τι είναι το Clubhouse και πώς τα υπόλοιπα social media επιχειρούν να το αντιγράψουν

Το Clubhouse λανσαρίστηκε τον προηγούμενο Απρίλιο και ήδη η αξία του έχει εκτοξευθεί στα 1 δις δολάρια. Έχει μόλις εννέα υπαλλήλους, αλλά και έξι εκατομμύρια καταχωρημένους χρήστες, ενώ μόνο τον Ιανουάριο της φετινής χρονιάς, η εφαρμογή “κατεβάστηκε” 2,3 εκατομμύρια φορές από το App Store της Apple.

Tι είναι και πώς λειτουργεί

Σε αυτή τη νέα εφαρμογή, ο χρήστης μπαίνει μόνο μέσω πρόσκλησης και επικοινωνεί μέσω φωνητικών μηνυμάτων. Η επικοινωνία συμβαίνει συντεταγμένα, εντός δωματίων που μπορεί είτε να δημιουργήσει ο κάθε χρήστης, είτε να μπει για να μιλήσει με συγκεκριμένα άτομα.

Ως ‘club’ ορίζεται ένα δωμάτιο στο οποίο οι ‘ένοικοι’ του μπαίνουν σε τακτικά χρονικά διαστήματα για να συζητήσουν.Μπορείς να ακολουθήσεις άτομα μεμονωμένα, αλλά και clubs. Μέσα σε ένα club, υπάρχουν τρείς ρόλοι για τον κάθε συμμετέχοντα: ομιλητής, ακροατής, διαχειριστής.

Δεν χρειάζονται φωτογραφίες, γραπτά status, δεν υπάρχει πια “τοίχος” στην πλατφόρμα του Clubhouse, παρά μόνο φωνή.

Ζούκερμπεργκ: Η αντιγραφή 

Από την εποχή που πρωτοείδαμε στα κινητά μας stories στο Instagram και στο Facebook, ήταν σαφές ότι ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ αρέσκεται στο να συλλέγει ιδέες μέσα από το σύμπαν των social media. Όπως διαβάζουμε στο Social Media Today, ήδη η σχεδιαστική ομάδα του Facebook πειραματίζεται με το να επεκτείνει τη λειτουργία των Rooms, ώστε να περιλαμβάνουν και τις κλήσεις μέσω φωνής. Σήμερα τα Rooms υπάρχουν στο Facebook ως μια έξτρα επιλογή ομαδικών chat μέσω video. 

Τα υπόλοιπα social media…

Αντίστοιχα και το Linkedln θέλει να σερφάρει στο κύμα της εποχής, λανσάρωντας τη λειτουργία ομαδικών chats ‘Audio Rooms’, που επίσης μιμείται την κεντρική ιδέα του Clubhouse.

Το Twitter, παρά το γεγονός ότι φαίνεται πως επίσης ετοιμάζει κάτι ανάλογο με την πλατφόρμα audio chatting, ‘Spaces’, έκανε ήδη μια πρώτη κρούση προς την Clubhouse για την εξαγορά της εφαρμογής, προσφέροντας 4 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Η εταιρεία φαίνεται πως θα αντισταθεί στον πειρασμό των αστρονομικών προσφορών και θα επικεντρωθεί στα επόμενα της σχέδια, όπως το λανσάρισμα της εφαρμογής και σε περιβάλλον Android.

Πηγή: news247.gr

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα