18.9 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

“Τι πηγαίνει λάθος με τη δημοκρατία μας…;” του Κρικρή Γιώργου

krikris photo arthroyΌσο αυτονόητο κι αν είναι, έχουμε χρέος να αποδείξουμε έμπρακτα ότι οι Δήμοι δεν είναι απλά οργανισμοί τοπικής διοίκησης-διαχείρισης αλλά φορείς με πολιτικά χαρακτηριστικά που μπορούν να συμβάλλουν δίνοντας αποτελεσματικές λύσεις σε υπερτοπικά προβλήματα.
Η ενασχόληση με τα ζητήματα που αφορούν την πόλη μας είναι για μένα “θέμα παιδείας”.
Οι τοπικές κοινωνίες έχουν ανάγκη, πιο πολύ από ποτέ, ανθρώπους που δεν ανήκουν σε κομματικούς “στρατούς” αλλά πρόσωπα ικανά να συντονίσουν και να εντοπίσουν λύσεις σε καταστάσεις που ταλανίζουν τους συμπολίτες τους.
Το δίλημμα “μνημόνιο-αντιμνημόνιο” δεν αφορά κανέναν, η καθημερινότητα δημιουργεί τα διλήμματα που πρέπει να συζητήσουμε.
Μετά από 5 χρόνια κρίσης και απαξίωσης του πολιτικού συστήματος, είναι επιτέλους ευκαιρία νέοι άνθρωποι να συμμετέχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές αναδεικνύοντας σύγχρονους τρόπους λήψης αποφάσεων σε συνδυασμό με καινοτόμες πρωτοβουλίες που βοηθούν να περάσουμε από την εποχή της ελεημοσύνης στην εποχή της αλληλεγγύης και της δράσης.
Η δίψα μεγάλης μερίδας των πολιτών για το “νέο” δεν πρέπει να υπερεκτιμάται. Ωστόσο, ήρθε η στιγμή να βάλουμε τον παρονομαστή της διαφορετικής πολιτικής πρότασης .
Στη σημερινή κοινωνία που όλα αλλάζουν όποιος μένει στάσιμος,οπισθοδρομεί!
του Κρικρή Γιώργου,δημοτικού συμβούλου Νέας Σμύρνης-Αντιπρόεδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού,εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου για το ΣΥ.ΛΑ.Π.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα