13.3 C
Néa Smýrni
Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024

Το πρώτο ελληνικό βιβλίο για το ουίσκι γράφτηκε από Νεοσμυρνιώτη

Μια προσπάθεια ετών σιγά σιγά παίρνει σάρκα και οστά. Το πρώτο βιβλίο με θέμα το αγαπημένο μας απόσταγμα, στα ελληνικά, είναι γεγονός!

Φυσικά αναφερόμαστε στο βιβλίο “Τρία Χρόνια και Μία Ημέρα” του Θεόδωρου Σπυρόπουλου.

Το βιβλίο, που αποτελεί το πρώτο “πνευματικό παιδί” του συγγραφέα, ανακοινώθηκε από τον ίδιο σε προσωπική ανάρτηση στο Facebook πριν λίγο καιρό και πλέον κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πεδίο και είναι άμεσα διαθέσιμο. Πραγματεύεται, φυσικά, το ουίσκι και εστιάζει στο sherry και την τεράστια επιρροή του στη βιομηχανία του ουίσκι, στην τύρφη αλλά και στο terroir του ξύλου που χρησιμοποιείται για να ωριμάσει το “νερό της ζωής”. Ο Θ. Σπυρόπουλος καταφέρνει να επικοινωνήσει με ειλικρίνεια και αμεσότητα “φλέγοντα” θέματα που ενδιαφέρουν όχι μόνο τους λάτρεις του ουίσκι άλλα και όσους θέλουν να γνωριστούν με το βασιλιά των αποσταγμάτων. Όλοι θα βρουν απαντήσεις σε “αιώνιες” ερωτήσεις αλλά, κυρίως, θα βρουν ένα έναυσμα να διευρύνουν τη γνώση τους, ένα ακόμα βήμα στο “ταξίδι” που όλοι όσοι αγαπάμε το ουίσκι είμαστε συνοδοιπόροι.

Αδιαμφισβήτητα μιλάμε για ακόμα μια ιστορική στιγμή για τη διαρκώς εξελισσόμενη και αναπτυσσόμενη σκηνή του ουίσκι στη χώρα μας. Ένα βιβλίο που συστήνουμε ανεπιφύλακτα και δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη.

Βιογραφικό Συγγραφέα

Γεννημένος στη Νέα Σμύρνη, ο Θεόδωρος (Τεό) Σπυρόπουλος άρχισε σε νεαρή ηλικία να δουλεύει πίσω από το μπαρ. Η αγάπη του για το single malt ξεκίνησε το 2013 όπου επισκέφτηκε τα αποστακτήρια Suntory Hakushu και Ichiros Chichibu στην Ιαπωνία. Το 2014 πήρε την πρώτη θέση στον ελληνικό τελικό του World Class της εταιρείας Diageo και εκπροσώπησε την Ελλάδα στον παγκόσμιο τελικό. Έκτοτε, επισκέπτεται αποστακτήρια στην Σκωτία και τα εκπροσωπεί στην Ελλάδα μέσα από εισαγωγικές εταιρείες ποτών κάνοντας γευσιγνωσίες, σεμινάρια και ενέργειες για την διάδοση και την κατανόηση του single malt στην Ελλάδα. Αυτό τον καιρό έχει αναλάβει τη θέση του whisky developer στις κάβες Ανθίδης με στόχο την εκπαίδευση του προσωπικού αλλά και του κοινού, τις νέες εισαγωγές whisky, την επιμέλεια των κωδικών whisky καθώς και γευσιγνωσίες για το κοινό των καταστημάτων.

Διαθεσιμότητα και Αγορά

Το βιβλίο είναι άμεσα διαθέσιμο. Για να το αποκτήσετε επικοινωνήστε με τον συγγραφέα στο Facebook ή στο Instagram.

Φυσικά για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε πάντα να επικοινωνείτε και με εμάς, στα social media ή το email της σελίδας.

thewhiskybeat.com

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα