14.6 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το σκάκι του Πανιωνίου στην 3η Πανελλήνια Θέση

skaki_trith_thesiΟι κορυφαίοι Έλληνες σκακιστές και σκακίστριες έδωσαν για άλλη μια φορά το αγωνιστικό τους ραντεβού στο Ρίο, στην πανέμορφη παραλιακή κωμόπολη της Αχαΐας, σε ένα 4ήμερο αγώνων για την ανάδειξη της Πρωταθλήτριας Ελλάδος. Έλαβαν μέρος 30 ομάδες και η αγωνιστική τους παρουσία καταγράφηκε ως εξής:

Η ομάδα του Περιστερίου συγκέντρωσε 12 βαθμούς (6 νίκες, 1 ήττα) σε 7 αγώνες, όσους ακριβώς και ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας που κατέλαβε την 2η θέση αφού ηττήθηκε από την ΠΣ Περιστερίου στη μεταξύ τους συνάντηση. Στην 3η θέση με 11 βαθμούς (5 νίκες, 1 ισοπαλία, 1 ήττα) τερμάτισε ο Πανιώνιος ΓΣ.

Η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (Ε.Σ.Ο.) και η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Πελοποννήσου (Ε.Σ.Σ.Π.) ήταν οι συνδιοργανωτές της κορυφαίας ομαδικής αθλητικής διοργάνωσης της χώρας.

Η μεγάλη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος ήταν ο Πανιώνιος ΓΣΣ που κατέλαβε την τρίτη θέση, νικώντας την πρωτοπόρο και έως τότε αήττητη ΠΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ.

omadiki

Η ανατροπή έγινε στον 7ο γύρο όταν η ΠΣ Περιστερίου υπερεκτιμώντας τις δυνατότητές της δεν αγωνίστηκε με τη βασική της σύνθεση έχοντας βαθμολογικά αποθέματα και έχοντας ήδη διασφαλίσει την 1η θέση ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.

Έτσι, ο Πανιώνιος, με ασφάλεια και δεξιότητα, άναψε τις δικές του φωτιές στο ρινγκ της αναμέτρησης κάνοντας την έκπληξη!

Οι αθλητές/ριες του μες στον ασπρόμαυρο πίνακά της σκακιέρας ζωγράφισαν τα όνειρά τους με χρώματα και φιγούρες το νικηφόρο αποτέλεσμα 51/2 -41/2.

Η τελική κατάταξη στην κορυφή:

1.ΠΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

2.ΣΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

3.ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ

Το παραπάνω άρθρο από τους Διοργανωτές ίσως και να αρκεί γιατί περιγράφει με απλό και συνετό τρόπο τη ακριβώς συνέβη στο φετινό Πρωτάθλημα και πως ο Πανιώνιος ΓΣΣ κατέλαβε για πρώτη φορά στην σύντομη ιστορία του την τρίτη θέση στην τελική κατάταξη και πρώτη στις καρδιές μας.

Αναλυτικό ρεπορτάζ από το Πρωτάθλημα μαζί με όλα τα παραλειπόμενα και πλήθος φωτογραφιών στο Κυανέρυθρο Σκακιστικό blog

http://panionioschess.blogspot.gr/   ή στο Facebook Panionios Chess/Πανιώνιος Σκάκι.

Το Κύπελλο αφιερώνεται εξαιρετικά στην εκλιπούσα Ελένη Παυλάκου.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα