19.2 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τρία χρόνια λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου Αλληλεγγύης Νέας Σμύρνης

Με εκδήλωση «γενεθλίων» την Κυριακή 9 Απρίλη, στις 7 το απόγευμα στον ΓΑΛΑΞΙΑ (κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης) για τα τρία χρόνια λειτουργίας του, οι συντελεστές του ΚΙΦΑΝΣ, μπαίνουν στον τέταρτο χρόνο προσφοράς.

10330304_1446306072276230_2797753942888770493_nΟι πρώτες συζητήσεις για τη δημιουργία του ξεκίνησαν το  χειμώνα  του  2013 -14 και έλαβαν συγκεκριμένη μορφή το Μάιο του 2014. Pροσφέρθηκαν περίπου 3.000 ιατρικές επισκέψεις και πολύ περισσότερες επισκέψεις για φάρμακα. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνεται συλλογή φαρμάκων για ενίσχυση του ΚΙΦΑΝΣ.

Όπως αναφέρουν στον απολογισμό τους:
«Στις δραστηριότητες του Ιατρείου όλο  αυτό  το  χρονικό  διάστημα,  συνέβαλαν πάνω από 100 εθελοντές.
Σήμερα, στο Ιατρείο προσφέρουν υπηρεσία:
•    25 γιατροί και υγειονομικοί
•    περίπου 15 συνεργαζόμενοι γιατροί και εργαστήρια (ακτινολογικά-μικροβιολογικά)
•    32 εθελοντές στη Γραμματεία
•    περίπου 40 περιστασιακοί εθελοντές

Τον πρώτο χρόνο λειτουργίας, οι Έλληνες ασθενείς ήταν ελαφρά περισσότεροι από τους αλλοδαπούς, 58% έναντι 42% αντίστοιχα, ενώ οι επισκέψεις για ιατρικές εξετάσεις είχαν το ίδιο βάρος με αυτές για παροχή φαρμάκων. Τον τελευταίο χρόνο, η συντριπτική πλειοψηφία ασθενών είναι αλλοδαποί ενώ η προσέλευση για παροχή φαρμάκων είναι υπερδιπλάσια της αντίστοιχης για παροχές ιατρικών υπηρεσιών. Η μείωση του αριθμού των περιστατικών που ζητούν Ιατρικές υπηρεσίες αποδίδεται στη δυνατότητα πρόσβασης όσων έχουν ΑΜΚΑ στις πρωτοβάθμιες δομές υγείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίθετα από τις άλλες ειδικότητες ιατρικών υπηρεσιών τα περιστατικά ανθρώπων που ζητούν ψυχολογική υποστήριξη από το ΚΙΦΑΝΣ δεν έχει παρουσιάσει μείωση.

Εμείς που συμμετέχουμε:
Διεκδικούμε με συγκεκριμένες ενέργειες, πράξεις και δημόσιες  δράσεις,  την πρόσβαση των ανασφάλιστων ασθενών στη δωρεάν δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια περίθαλψη, στα δημόσια νοσοκομεία.
Χτίζουμε ένα δίκτυ κοινωνικής προστασίας, ώστε να στηριχθούν οι άνθρωποι και παράλληλα μέσα από ένα διαρκή καθημερινό, δημοκρατικό, κοινωνικό και πολιτικό αγώνα, διεκδικούμε από την πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες κάλυψης των αναγκών υγείας όλων όσοι τις χρειάζονται και ιδιαίτερα όλων αυτών που δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε αυτές».

Info
Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Αλληλεγγύης Νέας Σμύρνης
Αμισού 67, Άνω Νέα Σμύρνη, Τηλ.: 2109316127
e-mail: [email protected]
web-site: www.kifa-nsmirnis.gr

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα