17.2 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και του Υπουργείου Εσωτερικών η Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Σμύρνης

ppdsΗ Νέα Σμύρνη πρωτοστατεί για ακόμα μία φορά σε ένα θεσμό που αποτελεί πρωτοτυπία τόσο για τα ελληνικά, όσο και για τα ευρωπαϊκά δεδομένα! Ο λόγος για την 3η Πρότυπη Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου που διοργανώνεται για και φέτος υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων σε συνεργασία με το Δήμο Νέας Σμύρνης, με στόχο να «μυήσει» τους νέους συμμετέχοντες στους λειτουργικούς ρόλους ενός εικονικού φορέα σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο Δήμος Νέας Καισάρειας από τις 6 εώς και τις 8 Νοεμβρίου παίρνει σάρκα και οστά στον Πολυχώρο “Γαλαξίας”, λειτουργώντας ως ένα Πρότυπο Δημοτικό Συμβούλιο που για τρίτη χρονιά αποσκοπεί στην προαγωγή της συμμετοχικής δράσης των νέων και την εξοικείωσή τους με τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Το Citycampus συνάντησε διαδικτυακά τη δυναμική και πολλά υποσχόμενη Οργανωτική Επιτροπή του εγχειρήματος, η οποία λειτουργεί με πυρετώδεις ρυθμούς για να απογειώσει την επιτυχία της φετινής προσομοίωσης, προκειμένου να μας διαφωτίσουν για την ανάγκη και τα οφέλη της συμμετοχής σε μια οργάνωση σαν αυτή. Η Άρτεμις Τρίκη, ο Πανουριάς Παπαιωάννου και η Μαρία Αλεξίου αποτελούν τους βασικούς υλοποιητές της πρωτοβουλίας που με αισιοδοξία και δημιουργική διάθεση βάζουν τα δυνατά τους για να κάνουν τη διοργάνωση πιο παραγωγική από ποτέ.  Μαζί τους, είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε και με την κα Κλεονίκη Αθανασιάδη, φοιτήτρια επί πτυχίω στο τμήμα Φιλολογίας του ΕΚΠΑ, με ουσιώδη συνεισφορά στο οργανωτικό κομμάτι της διοργάνωσης, αλλά και με την κυρία Μαρία Γαβριέλλα Αναγνωστοπούλου,  Αναπληρώτρια Πρόεδρο του ΕΟΠΕ και Εντεταλμένη Σύμβουλο για θέματα Νεολαίας και Συμμετοχικότητας του Δήμου Νέας Σμύρνης.

Καλησπέρα παιδιά και σας ευχαριστούμε που βρίσκεστε εδώ μαζί μας.

Καλησπέρα! Εμείς ευχαριστούμε. Πραγματικά είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή που ένα τόσο αξιόλογο σάιτ όπως το Citycampus ενδιαφέρθηκε για την προσπάθειά μας και αποφάσισε να προβάλει μια τέτοια διοργάνωση.

Ποιοι είναι, λοιπόν, οι εμπνευστές αυτής της πρωτοβουλίας; Δώστε μας την ευκαιρία να σας γνωρίσουμε.

Πριν παρουσιάσουμε τον εαυτό μας, θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι εμπνευστής αυτής της πρωτοβουλίας είναι ο κος Κρικρής Γιώργος -εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Νέας Σμύρνης-, ένας νέος άνθρωπος με όραμα για το Δήμο και τη χώρα.

Μαρία: Ονομάζομαι Μαρία Αλεξίου, είμαι  απόφοιτη του Πρότυπου Σχολείου των Αναβρύτων και πλέον βρίσκομαι στο πέμπτο έτος της Νομικής Σχολής Αθηνών. Είμαι μέλος της ELSA Athens (European Law Students Association), και έχω κάνει πρακτική άσκηση στην πρωτοβουλία (ΜΚΟ) Vouliwatch.gr. Ασχολούμαι σε μεγάλο βαθμό με τα προσομοιωτικά συνέδρια των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΟΗΕ, τόσο εντός Ελλάδας όσο και στο εξωτερικό. Το τελευταίο διάστημα αποτελώ και μέλος της συντακτικής ομάδας ενός νεανικού σάιτ.

Άρτεμις: Λέγομαι Άρτεμις Τρίκη και είμαι τεταρτοετής φοιτήτρια στη Νομική Σχολή Αθηνών. Η ενασχόλησή μου με τα διάφορα προσομοιωτικά συνέδρια –ως συμμετέχουσα, ως μέλος του προεδρείου ή ως οργανωτική επιτροπή- ξεκίνησε ήδη από το Λύκειο, ενώ πλέον έχω συμμετάσχει και σε δύο εικονικές δίκες. Αποτελώ ενεργό μέλος του Ερευνητικού Ομίλου Φοιτητών Νομικής (ΕΟΦΝ) και της ELSA Athens, καθώς θεωρώ ότι η δραστηριοποίηση σε τέτοιου είδους  ομάδες καλλιεργεί το συνεργατικό πνεύμα και προωθεί την ανάληψη πρωτοβουλιών από νέους ανθρώπους.

Πάνος: Ονομάζομαι Πανουργιάς Παπαϊωάννου και είμαι στο τέταρτο έτος στο τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας. Είμαι απόφοιτος της Ευαγγελικής Σχολής της Νέας Σμύρνης και από μικρή ηλικία ασχολήθηκα με προσομοιώσεις των Ηνωμένων Εθνών και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Έχω εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο σεμινάριο του Συμβουλίου της Ευρώπης με θέμα «H πρόσβαση των νέων στα κοινωνικά τους δικαιώματα», ενώ είμαι και online activist για την καμπάνια του Συμβουλίου της Ευρώπης ενάντια στη ρητορική μίσους «The No Hate Speech Movement». Είμαι απόφοιτος του Summer Olympia Academy (έτος  2013), ενώ είμαι και Young Global Advocate στην καμπάνια Challenging the Crisis, η οποία προωθεί την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία. Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus, είχα την ευκαιρία να σπουδάσω για ένα εξάμηνο στο John F. Kennedy Institut στο Βερολίνο. Τέλος, είμαι απόφοιτος του Humanity in Action (Athens Study Τrip 2015).

Πρότυπο Δημοτικό Συμβούλιο

Πώς προέκυψε η ιδέα για τη δημιουργία ενός Πρότυπου Δημοτικού Συμβουλίου και τι αποτέλεσε το συνεκτικό δεσμό μεταξύ σας για τη σύσταση της οργανωτικής επιτροπής;

Πάνος: Η Πρότυπη Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου μετράει ήδη δύο χρόνια. Επομένως, ήταν δική μου -καθώς και των υπολοίπων μελών της Οργανωτικής, της Μαρίας και της Άρτεμις- βαθιά επιθυμία ο θεσμός να συνεχιστεί, αλλά αυτή τη φορά με έναν αέρα διαφορετικό, πιο διεθνή με νέα στοιχεία και πολλούς καινούργιους συμμετέχοντες. Συνεκτικός δεσμός μεταξύ μας υπήρξε η αγάπη μας για την προώθηση του εποικοδομητικού διαλόγου, καθώς και των δημοκρατικών θεσμών. Μπορεί να μην γνωριζόμασταν προσωπικά, ωστόσο δέσαμε σαν ομάδα καθώς στόχος μας ήταν και είναι το άριστο. Η φετινή Οργανωτική Επιτροπή έχει αποβάλει τις δυσλειτουργίες του παρελθόντος και έχει πολύ όρεξη για δουλειά, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Πείτε μας λίγα λόγια για τη διοργάνωση και τους στόχους της.

Μαρία: Η φετινή Πρότυπη Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου θα διεξαχθεί από τις 6 εώς και τις 8 Νοεμβρίου και είναι ανοιχτή για όλους όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις εργασίες των συμμετεχόντων. Οι εγγραφές και η τελετή έναρξης θα λάβουν χώρα στον πολυχώρο ‘Γαλαξίας’ του Δήμου Νέας Σμύρνης και οι συνεδριάσεις στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Σμύρνης. Στόχος μας είναι να γίνει φέτος η καλύτερη διοργάνωση αυτού του συνεδρίου. Κύριος σκοπός του θεσμού είναι να έρθουν οι νέοι σε επαφή με τα κοινά, με την ενασχόληση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να δουν πώς λειτουργούν οι θεσμοί εκ των έσω σε ένα αρκετά αληθοφανές πλαίσιο.

Πάνος: Μάλιστα, για να αποφύγουμε τη σύγκριση με αληθινούς δήμους ή κόμματα, ο δήμος ονομάζεται Νέα Καισάρεια ενώ τα κόμματα που θα υπάρχουν θα είναι αυτά της Αριστερής Πρωτοβουλίας, της Φιλελεύθερης Κίνησης, της Ένωσης Πολιτών, της Μαζί για την Καισάρεια καθώς και της Δεξιάς Άνοιξης.

Άρτεμις: Να συμπληρώσω ότι στόχος μας είναι να συμμετάσχουν τόσο φοιτητές με εμπειρία στα συνέδρια, αλλά και πιο ‘’άπειροι’’, ώστε να τους δώσουμε το έναυσμα να εξοικειωθούν σιγά-σιγά με τους θεσμούς. Το γεγονός ότι η συγκεκριμένη προσομοίωση αποτελεί την τρίτη του είδους της αυξάνει τις απαιτήσεις και μας δίνει ένα κίνητρο να δουλέψουμε σκληρά, ώστε να φύγουν οι συμμετέχοντες με τις καλύτερες δυνατές εντυπώσεις.

Πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη χρονιά που λαμβάνει χώρα η διοργάνωση της προσομοίωσης Δημοτικού Συμβουλίου. Σε τι συνίσταται η επιτυχία των δύο προηγούμενων ετών που καθιστά αναγκαία τη συνέχιση του θεσμού και φέτος;

Μαρία: Κατά τη γνώμη μου, η επιτυχία των δύο προηγούμενων ετών συνίσταται στην καινοτομία της προσομοίωσης. Οι περισσότεροι της γενιάς μας γνωρίζουν για τα αντίστοιχα προσομοιωτικά συνέδρια κατά τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα. Ωστόσο, σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου, πρώτη φορά διεξάγεται τέτοια προσομοίωση όπου οι συμμετέχοντες καλούνται να λάβουν μία θέση, του δημοτικού συμβούλου λόγου χάρη, να συζητήσουν και να διαπραγματευτούν πάνω σε θέματα που άπτονται της αποκεντρωμένης διοίκησης και να λάβουν αποφάσεις πάνω σε αυτά. Το γεγονός ότι πρόκειται για την τρίτη χρονιά της πρωτοβουλίας αυτής, δίνει σε μας, ως ομάδα, το κίνητρο να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, για να αποκομίσουν οι συμμετέχοντες τις καλύτερες δυνατές εντυπώσεις, αφενός για να ασχοληθούν σε βάθος χρόνου με τα κοινά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση αφετέρου για να θελήσουν να έρθουν και του χρόνου στο συνέδριο.

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να συμμετέχει κάποιος στο Δημοτικό Συμβούλιο και τι όφελος μπορεί να έχει από τη συμμετοχή του σε αυτή;

Άρτεμις: Δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς απευθύνεται σε όλους τους φοιτητές της χώρας, ανεξαρτήτως πανεπιστημιακού ιδρύματος. Αρκεί κάποιος να έχει ενδιαφέρον για τα κοινά και διάθεση να συμμετάσχει σε μια τέτοιου είδους διοργάνωση. Είναι ξεκάθαρο ότι μέσα από τη συγκεκριμένη προσομοίωση εντείνεται ο διάλογος μεταξύ των μελών, αναπτύσσεται η κριτική τους σκέψη και εξοικειώνονται με τους δημοκρατικούς θεσμούς. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες έρχονται σε επαφή με μια αξιόλογη εμπειρία που –αναμφίβολα- τους παρακινεί να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και να εκφράζουν την άποψή τους για κρίσιμα και επίκαιρα ζητήματα του πολιτικού χώρου. Τέλος, στα πλαίσια του συνεδρίου δημιουργούνται νέες φιλίες, προωθείται η εργατικότητα και αναπτύσσεται πνεύμα συνεργασίας.

Πρότυπο Δημοτικό ΣυμβούλιοΠώς προέκυψε το όνομα του εικονικού Δήμου της Νέας Καισάρειας και τι λειτουργικό ρόλο καλούνται να  διαδραματίσουν οι εκπρόσωποί του;

Πάνος: Το όνομα του εικονικού Δήμου ήταν συνειδητή επιλογή, καθώς η Καισάρεια υπήρξε ένα μεγάλο ιστορικό και εμπορικό κέντρο για τον απόδημο Ελληνισμό που με  τη συνθήκη της Λωζάννης επέστρεψε στην Ελλάδα. Θέλαμε να δώσουμε στο δήμο ένα όνομα που θυμίζει σε πολλούς την πατρίδα ή τους ανθρώπους που έχασαν όπως και οι πρόσφυγες που συρρέουν στα παράλια της χώρας μας και αντίστοιχα στο δήμο της Νέας Καισάρειας. Οι εκπρόσωποι του δήμου είναι η φωνή των πολιτών της Νέας Καισάρειας, οι δημοτικοί μας σύμβουλοι έχουν τη δύναμη να καθορίσουν την εξέλιξη του συνεδρίου καθώς και αν τα έργα ή οι πρωτοβουλίες που έχουμε αποφασίσει θα υλοποιηθούν. Είμαστε περήφανοι καθώς φέτος οι συμμετέχοντες μας προέρχονται όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά είναι και Έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν σε πανεπιστήμια της Αγγλίας και της Κύπρου και θα έρθουν πίσω στην Ελλάδα για το συνέδριο.

Ποιος αποτέλεσε τον πιο πολύτιμο αρωγό σας στην όλη προσπάθεια;

Άρτεμις: Η Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου (ΠΠΔΣ) είναι μια καινοτόμα διοργάνωση, καθώς πραγματοποιείται με την αρωγή του Δήμου Νέας Σμύρνης σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Πολιτικών Επιστημόνων (ΕΟΠΕ). Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Νέας Σμύρνης καλύπτει όλα τα έξοδα (δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής για τους συμμετέχοντες), ενώ όλες οι συνεδρίες λαμβάνουν χώρα στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της περιοχής. Περαιτέρω, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η φετινή προσομοίωση τελεί υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας), καθώς και του Εμπορικού Συλλόγου της Νέας Σμύρνης.

Φυσικά, ειδική μνεία πρέπει να γίνει στην κα Μαρία-Γαβριέλλα Αναγνωστοπούλου –Αντιπρόεδρο του ΕΟΠΕ και Εντεταλμένη Σύμβουλο για θέματα Νεολαίας και Συμμετοχικότητας του Δήμου Νέας Σμύρνης- αλλά και στον κο Γιώργο Κρικρή –Δημοτικό Σύμβουλο στη Νέα Σμύρνη-, οι οποίοι μας εμπιστεύτηκαν και συνέδραμαν σημαντικά στην προσπάθειά μας. Επομένως, με τόση στήριξη ελπίζουμε να πετύχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα και να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών.

Ποια είναι η ευρύτερη πολιτική διάσταση της συμμετοχής των νέων σε θεσμούς και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης;

Μαρία: Σε μια τέτοια ερώτηση, η απάντηση δεν μπορεί να είναι μία, καθώς οι απόψεις διίστανται. Θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι τα προηγούμενα χρόνια η συμμετοχή των νέων ήταν αρκετά περιορισμένη, κάποιοι θα την χαρακτήριζαν ανύπαρκτη. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται μια μεταστροφή. Ίσως λόγω των αλλεπάλληλων εκλογών, της οικονομικής κρίσης, αλλά και της καταβαράθρωσης του παλαιοκομματικού συστήματος, οι νέοι επιθυμούν την αλλαγή. Αυτό σε πραγματικό επίπεδο αποδεικνύεται από το συνεχώς αυξανόμενο ποσοστό συμμετοχής νέων υποψηφίων στις εκλογές, στις ευρωεκλογές, στις δημοτικές-περιφερειακές εκλογές, αλλά και στις βουλευτικές εκλογές. Βέβαια, όταν μιλάμε για νέους, δεν αναφέρομαι μόνο σε ηλικιακά νέους. Νέες ιδέες είναι αυτό που όλοι χρειαζόμαστε. Σαφέστατα από μόνο του αυτό δεν αρκεί. Και πέρα από τις εκλογές, η ενασχόληση με τα κοινά όσον αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αφορά και άλλες πρωτοβουλίες καθώς και κινήσεις πολιτών που αργά μεν, αλλά σταδιακά αναπτύσσονται. Αυτό ακριβώς είναι που θέλουμε να εμπνεύσουμε και στους συμμετέχοντες της φετινής διοργάνωσης. Ξεκινώντας από το τοπικό επίπεδο λοιπόν, θα επέλθει η αλλαγή και στην κεντρική διοίκηση, και στο γενικότερο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας. Προσωπικά, πιστεύω ότι αρκετά σύντομα θα δούμε περισσότερους νέους στην πολιτική ζωή, νέους με όραμα και όρεξη να εργαστούν. Και αυτό λόγω του ότι ένας αξιόλογος αριθμός φοιτητών ασχολούνται, όπως εμείς, με τα συνέδρια προσομοίωσης. Είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα που μας αφορά όλους, νέους και νεώτερους.

Θεωρείτε ότι η πρόσφατη πολιτική συγκυρία ευνοεί ή αποθαρρύνει τη συμμετοχή των νέων στα κοινά και σε ανάλογους φορείς;

Κλεονίκη Αθανασιάδη: Oυσιώδης συμμετοχή στα κοινά κατά την άποψη μου σημαίνει νοιάζομαι για τους συμπολίτες μου, συμμετέχω ενεργά σε συλλογικές δραστηριότητες με γνώμονα το κοινό καλό και γενικότερα δεν αποσκοπώ σε ίδιον όφελος. Όπως όλοι γνωρίζουμε, τα τελευταία χρόνια οι δυσμενείς πολιτικές και οικονομικές συγκυρίες έχουν αποθαρρύνει μια μεγάλη μερίδα των νέων από οποιαδήποτε συμμετοχή στην πολιτική ζωή της χώρας αλλά και σε δράσεις που την αφορούν άμεσα. Οι νέοι έχοντας βιώσει σε μεγάλο βαθμό την κατάρρευση των ιδανικών τους στο βωμό των εκάστοτε οικονομικών συμφερόντων έχουν αποστασιοποιηθεί και υιοθετήσει μια απαθή στάση η όποια κατακρίνεται από πολλούς σήμερα. Για να είμαι ειλικρινής, αυτή την εντύπωση είχα και εγώ μέχρι να μου δοθεί η ευκαιρία να γίνω κοινωνός της σημαντικής αυτής προσπάθειας που πραγματοποιείται τα τελευταία τρία χρόνια στο Δήμο μου και είδα ένα μικρό, στην αρχή, αλλά έπειτα υπολογίσιμο αριθμό νέων ατόμων με όρεξη να προσφέρουν με τις ιδέες τους χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις και πάνω απ’ όλα ανοιχτούς στη συζήτηση και στην ανταλλαγή απόψεων. Η πρότυπη προσομοίωση του Δημοτικού Συμβουλίου, το Μοντέλο των Ηνωμένων Εθνών, η προσομοίωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αρκετοί άλλοι αξιόλογοι φορείς, συντελούν αποφασιστικά στην ανάδειξη νέων ιδεών για διάφορα θέματα της οικονομικής και κοινωνικής επικαιρότητας διαγράφοντας την εικόνα που ήθελε τους νέους απαθείς και ράθυμους. Τέλος, πιστεύω ακράδαντα ότι οι επιστημονικές δραστηριότητες που έχουν λάβει τη μορφή προσομοιώσεων θα δώσουν στο μέλλον την ευκαιρία σε πολλαπλά νέα άτομα να ενεργοποιηθούν.

Πρότυπο Δημοτικό ΣυμβούλιοΟ πρωτότυπος αυτός θεσμός αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για την εξοικείωση των νέων με την οργάνωση και τη λειτουργία ενός Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με την αρωγή μάλιστα ενός αντίστοιχου φορέα, του Δήμου Νέας Σμύρνης. Ποιο είναι το μήνυμα που επιθυμείτε να σταλεί μέσω της διοργάνωσης της προσομοίωσης;

κα. Μαρία-Γαβριέλλα Αναγνωστοπούλου: Για την Πρότυπη Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου, η πλατεία της Νέας Σμύρνης και η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου γίνεται το κέντρο νέων από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Μαθητές και φοιτητές της Νέας Σμύρνης συνεργάζονται, διαβουλεύονται και συζητούν με νέους από την Κομοτηνή, Θεσσαλονίκη, Ρέθυμνο, Κέρκυρα κλπ. Είναι μεγάλη μας χαρά που νέοι έχουν τη δυνατότητα να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, ενώ παράλληλα ενισχύουμε τη συμμετοχή τους στα κοινά. Πιστεύουμε ότι οι νέοι και οι γνώσεις τους για τα εργαλεία που μπορεί να προσφέρει η τεχνολογία θα μπορούσαν να συνεισφέρουν σημαντικά στη βελτίωση της καθημερινότητάς μας και έχουν ιδέες που θα πρέπει να ακούγονται από το Δήμο και γενικότερα από τους πολιτικούς της χώρας μας.

Από την πλευρά μας σας ευχόμαστε η προσπάθεια σας να στεφθεί για μία ακόμη φορά με επιτυχία και η πρωτοβουλία σας να αποτελέσει την αφετηρία για ακόμα πιο εποικοδομητικά εγχειρήματα και έμπνευση για ανάλογες πρωτότυπες και σπουδαίες συμμετοχικές δράσεις.

Σας ευχαριστούμε πολύ για την ευκαιρία που μας δώσατε να παρουσιάσουμε τη διοργάνωσή μας. Ελπίζουμε οι προσπάθειές μας να φέρουν ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα και οι συμμετέχοντες να αποκομίσουν μια αξιόλογη εμπειρία, η οποία θα τους εξοικειώσει με τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η συνέντευξη αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του citycampus.gr. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ολόκληρης ή τμήματος χωρίς τη συναίνεση του citycampus.gr.

Οι φωτογραφίες ελήφθησαν από την συντάκτρια του άρθρου. της Νάντιας Μορφωνιού http://citycampus.gr/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AF%CE%BF%CF%85/

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα