12.7 C
Néa Smýrni
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Φουρέιρα – Eurovision: «Για 3 χρόνια την προτείναμε στην ΕΡΤ, αλλά παίρναμε άκυρο»

Για το παρασκήνιο της συμμετοχής της Ελένης Φουρέιρα, που στην κυριολεξία κατάφερε να «μαγέψει» όλη την Ευρώπη με το τραγούδι «Fuego», το 2018, ως εκπρόσωπος της Κύπρου στη Eurovision, μίλησε ο Γιώργος Αρσενάκος.

Ο Γιώργος Αρσενάκος αποκάλυψε μάλιστα το συμβάν που έριξε τη γνωστή τραγουδίστρια ψυχολογικά λίγο πριν ανέβει στο stage, αλλά και την άρνηση της ΕΡΤ να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο διαγωνισμό.

«Όταν πήγαμε στον διαγωνισμό της Eurovision με την Ελένη, στις πρόβες ο εκπρόσωπος της Αλβανίας τής είχε προτείνει να βγάλουν μαζί μια φωτογραφία σχηματίζοντας με τα χέρια τους τον αετό-σύμβολο της αλβανικής σημαίας. Η Ελένη πολύ αυθόρμητα δέχτηκε και έτσι έβγαλαν τη φωτογραφία και την ανάρτησαν στα social media. Μια μέρα μετά ξέσπασε ένα τεράστιο θέμα στην Ελλάδα.

Μαζί με τη χαρά ότι μετά τις πρώτες πρόβες είχε μια τεράστια άνοδο, από τη θέση 20 στο top 5 των στοιχηματικών, ήρθε και ο απόηχος αυτού του ποστ, που την καταρράκωσε.

Λέγονταν τρελά πράγματα, πως είναι εθνικίστρια, πως κάνει τη σημαία της μεγάλης Αλβανίας, πως θέλει να… πάρει την Άρτα! Και το χειρότερο ήταν πως πολλά από αυτά λέγονταν από ανθρώπους με τους οποίους είχε συνεργαστεί και γνώριζε.

Όλοι καταλαβαίνουν με πως δεν είχε καμία πρόθεση να προσβάλει την Ελλάδα, που είναι η χώρα όπου μεγάλωσε και ζει. Όλη αυτή η επίθεση ήταν πολύ υποκριτική και την έκανε ράκος.

Ήμασταν, όμως, όλη η ομάδα της εκεί και της είπαμε ότι στη Λισαβόνα (σ.σ. όπου γινόταν ο διαγωνισμός) έχει έρθει για έναν στόχο και πρέπει να συγκεντρωθεί αναπόσπαστη στο stage performance της, με το οποίο πάντα έκλεινε τα στόματα όσων τη σχολίαζαν.

Στη δεύτερη πρόβα πήγε ακόμα πιο πεισμωμένη και ανέβηκε ακόμα πιο πολύ στα στοιχήματα. Μέχρι που έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης», εξιστορεί, στο περιοδικό «ΟK!» και την Σόνια Καζόνι.

Παράλληλα, ο CEO της Panik Records αναφέρει πως η ΕΡΤ είχε απορρίψει την πρόταση να εκπροσωπήσει η Ελένη Φουρέιρα την Ελλάδα στην Eurovision: «Για τρία χρόνια πριν από το 2018 προτείναμε στην ΕΡΤ να συμμετάσχει η Ελένη με την Ελλάδα και ήμασταν διατεθειμένοι να συνεργαστούμε σε όλες τις πιθανές εκδοχές: με συμμετοχή σε διαγωνισμό, με απευθείας ανάθεση, όπως εκείνοι θα ήθελαν.

Και κάθε φορά παίρναμε άκυρο. Δεν την περνούσαν ούτε στο διαγωνιστικό μέρος. Γιατί; Παρόλο που δεν μου το είπαν ποτέ ξεκάθαρα και ανοιχτά, νομίζω ότι έπαιξε ρόλο όλη αυτή η παραφιλολογία με το θέμα της καταγωγής της».

πηγή: newsit.gr

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα