23 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

22/2/22: Τι είναι η «Twosday» και γιατί ξεχωρίζει η σημερινή ημερομηνία

Ο καθηγητής Aziz Inan του University of Portland στο Όρεγκον, που μελετά παλίνδρομες ημερομηνίες για περισσότερα από 14 χρόνια, κάνει λόγο για την πιο ξεχωριστή ημερομηνία εδώ και πάνω από μια δεκαετία.

Και ο λόγος που την κάνει τόσο ιδιαίτερη, είναι επειδή πρόκειται για μια παλίνδρομη ημερομηνία τόσο στην Αμερική, όπου αναγράφουν πρώτα τον μήνα κι ακολουθούν ημέρα και έτος αλλά και σε πολλές άλλες χώρες, όπου αναγράφουν πρώτη την ημέρα. 

Η τελευταία φορά που συνέβη κάτι ανάλογο ήταν στις 11 Νοεμβρίου 2011, που γραφόταν ως «11/11/11». Και δεν θα ξανασυμβεί για τα επόμενα 400 χρόνια.

Εδώ και αρκετές ώρες, χρήστες των social media αλλά και μέσα ενημέρωσης «γιορτάζουν» την «Happy Τwosday», αναρτώντας σχόλια για τη σημερινή μέρα.

Ο Φεβρουάριος του 2022 είναι γεμάτος από παλίνδρομες ημερομηνίες, εκείνες, δηλαδή, που διαβάζονται το ίδιο και προς τα εμπρός και προς τα πίσω.

Η πρώτη ήταν η δεύτερη ημέρα του και η επόμενη η 22η ημέρα του (δηλαδή η σημερινή).

Στην αριθμολογία ο αριθμός 2 συνδέεται με αυξημένη διαίσθηση, ευαισθησία και δύναμη που προέρχεται από τη σύνδεση και τη συνεργασία.

Γι’ αυτό μία ημερομηνία που περιέχει πολλά δύο (πόσο μάλλον 5) θεωρείται πολύ τυχερή.

Επιπλέον, και πάλι για την αριθμολογία, το 22 θεωρείται ένας πολύ σημαντικός αριθμός – ακόμα σημαντικότερος από το απλό 2- καθώς διακρίνεται για την αρτιότητα και τη θετικότητά του.

Οι αριθμοί που εμφανίζονται σε ακολουθία (ιδίως συνεχόμενη, όπως το 111 ή το 222) χαρακτηρίζονται ως «αγγελικοί αριθμοί».

Η επόμενη παλίνδρομη ημερομηνία θα επαναληφθεί σε 11 χρόνια, όταν θα έχουμε 3/3/33 και σε 22 την 4/4/44.

Και κάθε 11 χρόνια, θα επαναλαμβάνεται. Το ίδιο σημαντικοί είναι οι διπλοί αριθμοί και για την αστρολογία, αν και το πώς θα εκμεταλλευτείτε αυτό το συμπαντικό γεγονός εξαρτάται εξ ολοκλήρου από εσάς.

Τι σημαίνει η «Twosday» που είναι σήμερα

Ναι, αλλά γιατί να μας ενδιαφέρουν όλα αυτά και εστιάζουμε στην σημερινή ημέρα;

Ο εγκέφαλος έχει αναπτύξει μια φανταστική ικανότητα ως προς το να βρίσκει νοήματα και συνδέσεις. Το πάλαι ποτέ, αυτό μεταφραζόταν στη διαφορά μεταξύ επιβίωσης ή θανάτου.

Για παράδειγμα, η αναγνώριση των αποτυπωμάτων πατουσών στο χώμα, σήμαινε την παρουσία επικίνδυνων αρπακτικών που έπρεπε να αποφευχθούν ή θηραμάτων που έπρεπε να αιχμαλωτιστούν και να καταναλωθούν. Οι αλλαγές στο φως της ημέρας έδειχναν πότε πρέπει να φυτευτούν οι καλλιέργειες και πότε να περισυλλεγούν.

Ακόμα και όταν δεν ετίθετο θέμα επιβίωσης, πάντα λειτουργούσε ως επιβράβευση η ανίχνευση ενός μοτίβου, για παράδειγμα ενός οικείου προσώπου ή ενός τραγουδιού. Όταν τα εντοπίζουμε, ο εγκέφαλος μας δίνει στις συνάψεις του λίγη δόση ντοπαμίνης και έτσι δίνει κίνητρο να συνεχίσουμε να βρίσκουμε μοτίβα.

Αν τυχόν ‘χάσουμε’ μια αριθμητική ακολουθία, λαμβάνεται ως παράδειγμα αποφένιας: πρόκειται για την αυθόρμητη αντίληψη συσχετίσεων και νοηματικών γεγονότων, άσχετων μεταξύ τους. Ο όρος χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον Γερμανό νευρολόγο και ψυχίατρο (με σημαντική προσφορά στη νευροψυχολογία και τη ψυχοπαθολογία) Klaus Conrad, το 1958″.

Η αποφένια ορίστηκε ως η τάση να βλέπουμε συσχετίσεις μεταξύ φαινομενικά ασυσχέτιστων αντικειμένων ή ιδεών. Αυτό πιθανότατα συνδέει την ψύχωση με την δημιουργικότητα. Η αποφένια και η δημιουργικότητα ενδέχεται να ιδωθούν και σαν τις δυο όψεις του ίδιου νομίσματος».

Τι δείχνουν έρευνες

Έρευνα έδειξε πως τα υψηλά επίπεδα ντοπαμίνης επηρεάζουν την τάση να βρίσκουμε νόημα, πρότυπα και σημασία εκεί που δεν υπάρχουν -και ότι η τάση αυτή σχετίζεται με την τάση για πίστη στο παραφυσικό”.

H Aμερικανίδα celebrity αστρολόγος, Aliza Kelly έγραψε στο Allure πως «μερικοί άνθρωποι βλέπουν έναν επαναλαμβανόμενο αριθμό, ως μια επιβεβαίωση, ένα είδος πράσινου φωτός που τους ανάβει το σύμπαν, για να τους ενημερώσει ότι βρίσκονται στο σωστό δρόμο ή ότι προστατεύονται, ή ως έχουν έναν οδηγό ή ένα πνεύμα που επικοινωνεί μαζί τους». Εξήγησε ότι υπάρχουν πολλοί που αναφέρονται στους επαναλαμβανόμενους αριθμούς με τον όρο «αγγελικοί αριθμοί».

Ο Markovsky εξηγεί πως “ένα άλλο παράδειγμα αποφένιας είναι η αστρολογία, που συνδέει οπτικά τα αστέρια σε αστερισμούς. Αυτά είναι τα γνωστά ζώδια. Κάθε ζώδιο συνδέεται με έννοιες που σχετίζονται με το αντίστοιχο αντικείμενο του (πχ του σκορπιού είναι οι δαγκάνες κοκ). Ωστόσο, αυτά τα σημάδια δεν υπάρχουν στον ουρανό με καμία φυσική έννοια και το όλο σύστημα αποτυγχάνει σε επιστημονικές δοκιμές”.

lifo.gr, in.gr

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα